Συνεχίζονται οι αναπλάσεις στους δρόμους της Καρδίτσας


Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου κατασκευής και ανάπλασής των πεζοδρομίων της οδού Ιεζεκιήλ.

Στην αισθητική αναβάθμιση της οδού Ιεζεκιήλ αναμένεται να συμβάλει το έργο «Κατασκευή και ανάπλαση πεζοδρομίων» που πρόκειται να εκτελεστεί το προσεχές διάστημα.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλη και τον ανάδοχο το έργου κ. Αχ. Αντωνίου, ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση να παραδώσει το έργο σε έξι μήνες.

Τεχνική περιγραφή του έργου

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην ανάπλαση και  ανακατασκευή των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Ιεζεκιήλ και σε όλο το μήκος της.

Θα γίνει καθαίρεση των υφιστάμενων κρασπεδορείθρων και των πλακών επίστρωσης στα πεζοδρόμια, με εξαίρεση τμήματα στα οποία η πλακόστρωση είναι καινούρια και σε καλή κατάσταση, πάντα σε συνεννόηση με την επίβλεψη. Η καθαίρεση των πλακών πεζοδρομίου θα γίνει με την απαιτούμενη προσοχή έτσι, ώστε να μην υποστεί κατά το δυνατό, βλαβες η υποκείμενη πλάκα του σκυροδέματος.

Θα κατασκευαστούν νέα κρασπεδόρειθρα. Τα κράσπεδα θα είναι ολόσωμα από μάρμαρο και θα αποτελούνται από τεμάχια μήκους ενός μέτρου. Η βάση έδρασής τους και η στήριξή τους θα είναι από σκυρόδεμα.

Στις διασταυρώσεις θα γίνουν τοπικές διαπλατύνσεις, έτσι, ώστε να εμποδίζεται η στάθμευση αυτοκινήτων σ’ αυτές, με στόχο την ομαλή και ανεμπόδιστη κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Στα ίδια σημεία θα ανακατασκευαστούν ή θα κατασκευαστούν νέες ράμπες πρόσβασης σε κάθε διασταύρωση.

Η επιλογή των χρωμάτων των πλακών και το τελικό χρωματικό αποτέλεσμα της πλακόστρωσης θα προκύψει σε συνεννόηση με την επιβλέπουσα υπηρεσία.

Επίσης θα γίνει φύτευση δένδρων κατά μήκος των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της οδού. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 26/11/2008 με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ και με βάση την προσφορά η σύμβαση υπογράφηκε έναντι του ποσού των 204.600,01 ευρώ.

Δήλωση Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε σχετικά με το έργο:

« Με το νέο έργο της κατασκευής και ανάπλασης των πεζοδρομίων στην οδό Ιεζεκιήλ συνεχίζουμε μια σειρά παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας που στοχεύουν τόσο στην αισθητική αναβάθμιση, όσο και στην διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, αλλά και των οχημάτων, αφού με τις διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις, εμποδίζεται η στάθμευση και διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων προς κάθε κατεύθυνση. »

Προηγούμενο άρθρο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πήρε διαχειριστική επάρκεια ο Δήμος Μουζακίου