Συνεχίζεται το πρόγραμμα ελέγχου οπτικής οξύτητας μαθητών


Συνεχίζεται το πρόγραμμα ελέγχου οπτικής οξύτητας στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Καρδίτσας. Η Αντινομάρχης Υγείας κ. Ερμιόνη Βασιλού, που παραβρέθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, που υλοποιούνταν το πρόγραμμα,  δήλωσε, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται από την Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  από τις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Μέχρι σήμερα εξετάσθηκαν 2935 μαθητές από τους οποίους οι 465 βρέθηκαν με μειωμένη οπτική οξύτητα και  τους συστήθηκε περαιτέρω   οφθαλμολογικός έλεγχος.

 Η σημασία και αξία του προγράμματος αποδεικνύεται τόσο από τα ευρήματα όσο και από  τη συμμετοχή και τη θετική ανταπόκριση των μαθητών, γονέων  και των εκπαιδευτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε με ικανοποίηση από μαθητές, γονείς και δασκάλους. Τα συνολικά συμπεράσματα και αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση  του προγράμματος . Η κ. Βασιλού, ευχαριστεί δημόσια τις Κουτσιανά Παναγιώτα και Σβερώνη Μαρία, Επισκέπτριες Υγείας ,για την εθελοντική προσφορά τους στο πρόγραμμα αυτό , καθώς και την Γιάννα Βασιλάκου Επισκέπτρια Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας για τη θετική της συνεισφορά στην υλοποίηση του προγράμματος.

Προηγούμενο άρθρο Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη της βουλευτή κ. Σ. Γιαννακά στο Δημαρχείο