Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Πρόληψης


 Η 3η επιτόπια εφαρμογή του προγράμματος της Τοπικής Πρωτοβουλίας για  την Πρωτοβάθμια Πρόληψη πραγματοποιήθηκε στις  13/04/2010 και ώρα 19:00 στα γραφεία του Τοπικού Συμβουλίου Προδρόμου του Δ. Κάμπου.  Η απήχηση, τόσο από την πλευρά της ποσοτικής συμμετοχής όσο και από την πλευρά της κοινωνικής αποδοχής ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Ο αριθμός των συμμετεχόντων της τρίτης συνάντησης ανήλθε στα 44 άτομα, ηλικίας 18 έως 65 ετών, ενώ για να καλυφθεί ολόκληρος ο πληθυσμός στο Τ.Δ. Προδρόμου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν ακόμη δύο συναντήσεις. Κάθε ωφελούμενος συμμετείχε σε όλη τη διαδικασία του προγράμματος, η οποία συνοπτικά περιγράφεται ως εξής:

  • Μετά την είσοδό του στο χώρο κάθε ωφελούμενος συμπλήρωνε, με τη βοήθεια ενός διοικητικού στελέχους, ένα ερωτηματολόγιο.
  • Στη συνέχεια έκανε τις προβλεπόμενες μετρήσεις με το νοσηλευτικό προσωπικό (μέτρηση σακχάρου, πίεσης και δείκτη μάζας σώματος).
  • Κατόπιν, παρακολούθησε την εισήγηση των ιατρών σχετικά με την επίδραση της διατροφής στον σακχαρώδη διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα
  • Τέλος, πριν την αποχώρηση του από την εκδήλωση κάθε ωφελούμενος παραλάμβανε από τους ιατρούς, έντυπο με τις ατομικές συστάσεις – ιατρικές οδηγίες.

Η εντυπωσιακή επιτυχία της εκδήλωσης ήταν αποτέλεσμα της ενθουσιώδους εθελοντικής συμμετοχής στελεχών του κλάδου Υγείας στην ομάδα έργου. Αναλυτικά συμμετείχαν σ’ αυτήν:

  • Ο αγροτικός ιατρός, κος Κόκκαλης Παναγιώτης
  • Η αγροτική ιατρός, κα Σιδηροπούλου Βαρβάρα
  • Η εθελόντρια νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Βασιά Κλεοπάτρα
  • Η νοσηλεύτρια του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Κάμπου, κα Παναγιώτα Χονδροπούλου

Αξίζει να τονιστεί η εντατική προσπάθεια της Κοινωνικής Λειτουργού του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” κα Κωστοπούλου Κων/ντία και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κας Κωστοπούλου Παναγιώτας για την ευαισθητοποίηση – προσέλκυση του τοπικού πληθυσμού.

          Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Κάμπου κ. Παπαλός Κώστας.

                                                                                             ΠΑΠΑΛΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

                                                                                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

                         

Προηγούμενο άρθρο Το καινοτόμο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ έχει δώσει νέο νόημα στην ανάπτυξη της Πίνδου
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Νομάρχη σε έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου του Νομού