- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνεργασία των Φίλων Νοσοκομείου Καρδίτσας με την 5η ΥΠΕ

Οι ‘’Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ είχαν συνεργασία με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Θεσσαλίας Κεντρικής Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου, όπου συζητήθηκαν θέματα διορισμού μόνιμου προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού και των άλλων ειδικοτήτων που αφορούν άμεσα το νοσοκομείο και το εγγύς μέλλον για όσους συνταξιοδοτηθούν.

Τονίστηκε με έμφαση το θέμα της γυναικολογικής κλινικής καθότι δεν υπάρχει εξυπηρέτηση στο Νομό μας ούτε από τον ιδιωτικό τομέα και αποτελεί σοβαρή έλλειψη. Επισημάνθηκε η πλήρωση θέσεων στην Χειρουργική Κλινική για την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών. Αναισθησιολόγος να μην αποσπάται για άλλη περιφέρεια διότι οι ανάγκες είναι επιτακτικά μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις άμεσης προτεραιότητας. Η πλήρης λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου ο οποίος έχει ανάγκη πλήρωσης θέσεως ιατρού.

Πλέον επισημάνθηκαν ελλείψεις και στις άλλες ειδικότητες Παθολογικής, Ορθοπεδικής, Ψυχιατρικής, Αιματολογικό Εργαστήριο και σε προσωπικό άλλων ειδικοτήτων σύμφωνα  με σχετικό έγγραφο του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η συζήτηση έγινε με πνεύμα πλήρους κατανόησης, όπου ο Διοικητής κ. Νέστορας Αντωνίου έλαβε σοβαρά υπόψη με κάθε λεπτομέρεια τα θέματα της Γυναικολογικής Κλινικής, Χειρουργικής Τομέα Επειγόντων Περιστατικών, Αναισθησιολόγου, Αξονικού Τομογράφου για τα οποία θα προσπαθήσει την επίλυση τους   σύντομα και επίσης για τα άλλα που θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες.

Συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα για τους οργανισμούς των Νοσοκομείων, την μη προσέλευση στις προκηρύξεις διορισμού των ιατρών,  για την  συμπαράσταση και τις προθέσεις μας  στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και ορίστηκαν τακτικές συναντήσεις συνεργασίας.

Στη συνεργασία παραβρέθηκαν από την Ε.Π. ‘’Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ ο κ. Βασίλειος Νίκου, ο κ. Μιχάλης Πετράνης και η κ. Νέλλη Παναγοπούλου.