Σύσκεψη στο Δημαρχείο για κτηριολογικά θέματα του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος
Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη, του Δ/ντη του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας κ. Στέργιου Βέργου, του Προϊσταμένου του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Βύρ. Τάντου και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συνεργασία Δήμου και Παραρτήματος για την προώθηση θεμάτων που αφορούν τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των νέων Τμημάτων.
Ο Δήμος Καρδίτσας για την αντιμετώπιση του κτηριολογικού προβλήματος του ΤΕΙ και κυρίως των δύο νέων και ιδιαίτερα δυναμικών τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και Διαιτολογίας προωθεί την τροποποίηση του τοπικού ρυμοτομικού για την αύξηση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του, προκειμένου να είναι δυνατή η επέκτασή τους.
Για το σκοπό αυτό θα εκπονηθούν το επόμενο διάστημα η γεωλογική και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να υποβληθεί αρμοδίως για την έγκρισή του και τη έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Επιδίωξη του ΤΕΙ είναι η ένταξη και η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ ενός ακόμη κτηρίου 4000 τ.μ. σε κατάλληλο χώρο στην περιοχή που θα καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών του, οι οποίες έπειτα και από την προωθούμενη κατάργηση της βάσης του «10» θα αυξηθούν, καθώς αναμένεται αύξηση του αριθμού των σπουδαστών σε όλα τα τμήματα.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης δήλωσε σχετικά:
« Ο Δήμος Καρδίτσας συνεργάζεται στενά με τις Διοικήσεις των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που λειτουργούν στην πόλη μας για την προώθηση θεμάτων τους και την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων ανακύπτουν.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας εντάσσεται και η σύσκεψη που είχαμε με τον Δ/ντη του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας κ. Στέργιο Βέργο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Βύρ. Τάντο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για την αντιμετώπιση του κτηριολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Παράρτημα. Ως Δήμος προωθούμε όλες τις διαδικασίες για την τροποποίηση του τοπικού ρυμοτομικού, ώστε να αυξηθεί ο συντελεστής
συντελεστής δόμησης και να μπορεί το ΤΕΙ να προχωρήσει το κτηριολογικό του πρόγραμμα με προσθήκες ή νέα κτήρια που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του.
Θέλω με την ευκαιρία να επισημάνω ότι η επαναλειτουργία των Κλινικών του Τμήματος Κτηνιατρικής είναι αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των φορέων και των πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο Δήμος για να εκφραστεί η βούλησή μας όχι μόνο να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση της Σχολής, αλλά να διεκδικούμε και την περαιτέρω αναβάθμισή της και την ενίσχυση του αναπτυξιακού της ρόλου στην περιοχή μας.
Αδράνειες και ολιγωρίες όπως αυτές που οδήγησαν παλαιότερα στην απομάκρυνση της Σχολής Νηπιαγωγών η Δημοτική μας Αρχή δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν.»