Ειδήσεις

Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη και ΕΒΕ για τη στήριξη των επιχειρήσεων


Μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Κώστας Ζυγογιάννης, ο Γεν. Γραμματέας Ευριπίδης Παπουτσής, ο Οικονομικός Επόπτης Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιώργος Στεργιούλης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνος Βασιλείου,  είχαν συνάντηση εργασίας στις 30/12/2020 με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Νούσιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποζημίωση των πληγέντων επιχειρήσεων από τον ΙΑΝΟ, στην καλύτερη οχύρωση του Νομού απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα. Ειδικά στο θέμα αυτό τα μέλη της Διοίκησης κατέθεσαν πρόταση για δημιουργία αντλιοστασίου στον ποταμό Καλέντζη. Τέλος για το Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ 2» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζήτησαν ειδική πρόσθετη μοριοδότηση για τις επιχειρήσεις των Π.Ε. της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τον ΙΑΝΟ, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις αυτές να ορθοποδήσουν.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  διαβεβαίωσε τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ότι τα έργα που πραγματοποιούνται σε όλο το Νομό βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, η εκτίμηση των φακέλων των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημίες από τον ΙΑΝΟ δε, προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί η εκτίμηση των ζημιών σε περισσότερες από το 55% των επιχειρήσεων που υπέβαλλαν σχετικά δικαιολογητικά. Για την πρόταση για το «ΑΝΑΣΑ 2» , ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε πως η πρόθεση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού είναι το νέο πρόγραμμα να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και δεσμεύτηκε να επανέλθει με νεότερη ενημέρωση στο θέμα αυτό.

Τα μέλη της Διοίκησης τόνισαν την ανάγκη να επισπευσθούν όσο το δυνατόν οι διαδικασίες και για τα δύο ζωτικά για το Νομό θέματα και διαβεβαίωσαν  τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι όλη η Διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι στη διάθεση όλων των φορέων , προς όφελος των επιχειρήσεων του Νομού.

Προηγούμενο άρθρο Ευχές του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Σταύρου Παπαγεωργίου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα