Ειδήσεις

Συνεδρίασε ο Τομέας Αγροτικού της ΝΟΔΕ Καρδίτσας


Την Τρίτη 04/01/2016,και ώρα 18.30’,στα γραφεία της ΝΟΔΕ κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου της ΝΟΔΕ κ.Τσιούκη Λάμπρου,  συνεδρίασε ο Τομέας Αγροτικού. Με βασικά θέματα συζήτησης:

  • Θέσεις της παράταξης για τα αγροτικά ζητήματα-προβλήματα πρωτογενή τομέα.
  • Μορφές κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εισηγήθηκε και παρουσίασε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωτογενή τομέα οι οποίες έχουν ως εξής:

1) Μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών.

2) Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών.

3) Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.

4) Μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ.

5) Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και ζωοτροφές.

6) Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

7) Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατία.

8) Άμεση ενεργοποίηση σχετικών αναπτυξιακών επενδυτικών προγραμμάτων (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΣΠΑ, κλπ ).

Τοποθέτηση επίσης, έκανε ο Τομεάρχης Αγροτικού κ. Γιαννάκος Βασίλης ο οποίος ανέλυσε  τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα. Επιπρόσθετα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των αγροτοσυνδικαλιστών. Παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες και τα προϊόντα των αγροτών στη σημερινή αγορά. Κατέθεσε ένα σύνολο προτάσεων για το ασφαλιστικό, φορολογικό καθώς και το κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα. Πρότεινε τη δημιουργία και στήριξη Συνεταιρισμών Νέας Γενιάς.

Ο πρόεδρος ΝΟΔΕ τόνισε πως η << Συμφωνία Αλήθειας>> της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη με όλους τους Έλληνες, αποτελούν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης, ρεαλισμού και αλληλεγγύης. Χτίζουμε καθημερινά με τους συμπολίτες μας την Ελλάδα που όλοι θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν: οι Αντιπρόεδροι κ.Φωτόπουλος Βασίλειος και κ. Γώγος Κωνσταντίνος. Οι υπεύθυνοι Στρατηγικού Σχεδιασμού κ.Σπάνιας Αριστοτέλης . Ο υπεύθυνος Οργανωτικού κ. Ελευθερίου Γεώργιος και τα μέλη του Τομέα Αγροτικού κ.Φαλάρας Γεώργιος, κ. Ζευγαράς  Ιωάννης , κ.Δούκας Νικόλαος και κ. Σκορδάς Κωνσταντίνος.

                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΙΟΥΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΡΓΟΤΙΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ΠΟΠ - Των Νίκου Καλιακούδα και Παύλου Σατολιά
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά