Ειδήσεις

Συναυλία πιάνου τάξης Αμαλίας Ντούλια στο ΔΩΚ


Την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια μαθητική συναυλία της Σχολής Πιάνου της τάξης της καθηγήτριας Αμαλίας Ντούλια του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, που ανήκει στο Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας. Οι μαθητές στην εκδήλωση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ερμηνεύοντας έργα πολλών συνθετών, όπως Rachmaninoff, Mozart, Schubert, Bach, Beethoven, De Senneville, Toussaint, Gretchaninoff, Tchaikovsky.

Εξαιρετική εντύπωση προκάλεσαν οι μικροί μαθητές, που ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου για πρώτη χρονιά φέτος, ερμηνεύοντας κομμάτια αυξημένης δυσκολίας, όπως βέβαια και οι προχωρημένοι σπουδαστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση με έργα μεγάλων συνθετών.

Το κοινό που παρευρέθηκε στη συναυλία είχε την ευκαιρία να ακούσει τις ερμηνείες των σπουδαστών που για άλλη μια φορά επέδειξαν την άρτια τεχνική και την υψηλή ποιότητα μουσικότητας που έχουν διδαχτεί, με επιμέλεια και φροντίδα, καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, στην τάξη της καθηγήτριας πιάνου Αμαλίας Ντούλια.

Η επιβράβευση για όλους, μικρούς και μεγάλους πιανίστες, ηλικίας από 7 έως 25 χρονών, ήταν το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξαν από το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση. Αποσπάσματα από τις μαθητικές συναυλίες της τάξης πιάνου της καθηγήτριας Αμαλίας Ντούλια βρίσκονται αναρτημένα στο λογαριασμό της στο YouTube.

Στη συναυλία έλαβαν μέρος οι παρακάτω μαθητές (με αλφαβητική σειρά): Γαλανόπουλος Ορέστης, Ζάτα Ηλιάνα-Αφροδίτη, Καζάκος Νικόλας, Καρακαξά Αλεξάνδρα, Κατσίκη Λαμπρίνα, Μουσαφείρη Ελισάβετ, Μπλέκα Αλκυόνη, Ντανοβασίλη Νεφέλη, Σφυρίδη Ευαγγελία, Τέλιου Χαρίκλεια, Τσαπράζη Ειρήνη, Τσαρή Δάφνη, Τσιάρα Αλεξάνδρα, Τσιάρα Μάγδα.

Προηγούμενο άρθρο Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των μακαριστών προκατόχων του τέλεσε ο Μητροπολίτης
Επόμενο άρθρο Αναπαράσταση αρχαίων ολυμπιακών αγωνισμάτων στο 2ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων