- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συναυλία πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 8.00μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) συναυλία πιάνου στην οποία συμμετείχαν σπουδαστές των τάξεων του Αλέξανδρου Βασιλείου και Γιώτας Καραγιάννη. Παρουσιάστηκαν έργα μεγάλων συνθετών  J.S.Bach,  Fr. Chopin ,  L.V. Beethoven ,  C.  Czerny και Ρένας Κυριακού για σόλο πιάνο που καλύπτουν  την χρονική περίοδο από το Μπαρόκ εως και τον 20ο αιώνα ,τα οποία αποτυπώνουν  τόσο την τεχνική όσο και την ηχητική εξέλιξη που ακολούθησε την κατασκευή και τελειοποίηση του θαυμαστού αυτού οργάνου που λέγεται πιάνο.

Οι σπουδαστές  της Ανωτέρας Σχολής Πιάνου Ζωή Κατσάρα , Φώτης Τσίπρας  και Δημήτρης Κουνέλης,    απέδωσαν με καθαρότητα, τονική ακρίβεια και εκφραστικότητα τα μουσικά έργα του προγράμματος . Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Δημήτρης  Αγατιανός.

Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε η ακρόαση των συνθέσεων της Ρένας Κυριακού (παιδί-θαύμα που συγκλόνισε το παγκόσμιο κοινό στις αρχές του 20ού αιώνα). Για τις συνθέσεις της Ρένας Κυριακού, σύντομη αναλυτική εισήγηση πραγματοποίησε η Χριστίνα Κλ. Γιαννέλου, Δρ. Ιστορικής Μουσικολογίας – Σολίστ πιάνου, που επί 20 χρόνια έχει αφιερωθεί στην ανάδειξη της ζωής και του έργου της ελληνίδας συνθέτριας, και διδάσκει το εν λόγω αντικείμενο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Θέλουμε δια του Τύπου να ευχαριστήσουμε την κ. Γιαννέλου για την ευγενή παραχώρηση των έργων της Ρένας Κυριακού.

Η πρώτη  αυτή συναυλία του  Δημοτικού  Ωδείου  Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ)  για την σχολική χρονιά 2020-21 έγινε στην ειδικά διαμορφωμένη  αίθουσα   εκδηλώσεων του Δ.Ω.Κ  Γαρδικίου 23 3ος όροφος ,με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 ,χαρίζοντας στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας μοναδικές στιγμές καλλιτεχνικής απόλαυσης.Το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων ενθάρρυνε τους νεαρούς καλλιτέχνες επιβραβεύοντας  την υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση ,που παρέχεται στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους μας ήταν η παρουσία της πρώην Διευθύντριας του  Δημοτικού  Ωδείου  Καρδίτσας και Διευθύντριας της Μουσικής Σχολής Σοφάδων Κας Κατερίνας Κούβελου .