- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συναίνεση για τη λειτουργία των πεζοδρόμων της Δημοτικής Αγοράς

Συνάντηση με τους καταστηματάρχες – επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς και των γύρω πεζοδρόμων είχε το απόγευμα της Τρίτης 27/6 η Δημοτική Αρχή και οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου υλοποιώντας την απόφαση που έλαβε το σώμα στην συνεδρίαση της Δευτέρας 26/6.

Ειδικότερα στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο συζήτησης το ωράριο λειτουργίας των πεζοδρόμων, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της αγοράς στη συγκεκριμένη περιοχή, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας  κ. Κων. Ξυλομένος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κ. Παπαλός, Ευαγ. Λέμας και Ηλ. Σχορετσανίτης ως επικεφαλής των τριών  από τις 5 παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου κ.Μαρ. Αμπαντζή ως εκπρόσωπος της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας.

Ο  Δήμαρχος εισηγητικά αναφέρθηκε στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ενεργοποιήσει παλαιότερες αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου, με τις οποίες οι δρόμοι που περιβάλλουν το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς είναι χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι με στόχο να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη διέλευση των οχημάτων, να προστατευθεί ο χώρος, να καταστεί φιλικότερος προς τους πεζούς και να ενισχυθεί  η επισκεψιμότητά του, κάτι που θα συμβάλει και στην τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος όπου τόσο οι επικεφαλής- εκπρόσωποι  των δημοτικών παρατάξεων, όσο και οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα με στόχο να υπάρξει σύγκλιση σε ένα ωράριο λειτουργίας των πεζοδρόμων που θα εξυπηρετεί τη λειτουργία των καταστημάτων, αλλά ταυτόχρονα θα περιορίζει την ανεξέλεγκτη διέλευση και στάθμευση οχημάτων όλο το 24ωρο.

Κοινή ήταν επίσης και η διάθεση να υπάρξει στενότερη συνεργασία Δήμου και καταστηματαρχών σε θέματα καθαριότητας και προστασίας του χώρου από φθορές.

Αφού ακούστηκαν όλες οι θέσεις των επαγγελματιών, η διαπαραταξιακή επιτροπή συμφώνησε στη λειτουργία των πεζοδρόμων ως εξής:

– Δευτέρα – Σάββατο από τις 7.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

-Τα απογεύματα Δευτέρας-Τετάρτης-Παρασκευής που τα καταστήματα είναι ανοικτά, για 2 ώρες που θα προτείνουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες το συντομότερο δυνατόν.

-Τα υπόλοιπα απογεύματα και από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας δεν θα επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων στους πεζοδρόμους, οι οποίοι θα προστατεύονται με μπάρες.