Ειδήσεις

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη με τη βουλευτή κ. Χρ. Κατσαβριά


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας και είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Νίκο Φίλη. Η συζήτηση είχε ως αντικείμενο την πολιτική για τις βιβλιοθήκες και το βιβλίο, το μάθημα της φιλαναγνωσίας στα Δημοτικά Σχολεία και την εκπαίδευση των ρομά, θέματα για τα οποία η κ. Κατσαβριά έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες τόσο ως βουλευτής όσο και ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συμφώνησε μαζί της για τη σπουδαιότητα των πρωτοβουλιών της.

Ο κ. Φίλης υιοθέτησε τα συμπεράσματα της συνάντησης που προκάλεσε η κ. Κατσαβριά στην Εθνική Βιβλιοθήκη με τη συμμετοχή των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας, της Διεύθυνσης της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, για το βιβλίο και τις βιβλιοθήκες. Επανέλαβε μάλιστα τη δέσμευση του Υφυπουργού κ. Θ. Πελεγρίνη για τη χρηματοδότηση της δικτύωσης των βιβλιοθηκών – με κέντρο την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας – μέσω του ΕΣΠΑ και την ένταξη των σχετικών δράσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου του.

Επιπλέον, η βουλευτής έθιξε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα της επαναλειτουργίας των 757 βιβλιοθηκών που λειτουργούσαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης» και της προκήρυξης έστω σε πιλοτική βάση, οργανικών θέσεων υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών. Άλλωστε, για το θέμα αυτό έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας την οποία συνυπογράφουν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η κα Κατσαβριά. Ο κ. Φίλης, απολύτως ενήμερος για το ζήτημα των σχολικών βιβλιοθηκών, διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι σύντομα θα απαντήσει αρμοδίως.  

Όσον αφορά το ζήτημα του μαθήματος της φιλαναγνωσίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι θα το επανεξετάσει θετικά λέγοντας ότι οι όποιες  αλλαγές θα συμπεριληφθούν σε εγκύκλιο που θα εκδοθεί έγκαιρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το συγκεκριμένο θέμα, η κ. Κατσαβριά είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον κ. Φίλη με την οποία ζητά την στήριξη της διδασκαλίας του εν λόγω μαθήματος.

Τέλος, η βουλευτής Καρδίτσας έθεσε ξανά στον Υπουργό το καυτό πρόβλημα της εκπαίδευσης των ρομά. Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι το θέμα αυτό απασχολεί ήδη τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει προ μηνός σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Πελεγρίνης.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινάει το πενθήμερο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων
Επόμενο άρθρο Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις αμοιβαίες μεταθέσεις