Συνάντηση του Επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάδειξη του ποδηλάτου


 Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του Νομού, καταβάλλει προσπάθειες για την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης που εκπονήθηκε το 2006 και επικαιροποιήθηκε σε δύο φάσεις:

  • Το 2008 μέσω του Αναπτυξιακού Συνεδρίου
  • Το 2009 για τις ανάγκες προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Σχεδίου σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Ένα από αυτά αφορά στο ποδήλατο και στην ανάπτυξη των σχετικών συνεργασιών με όμορες περιοχές. Γι’ αυτό, προβαίνουμε στην εκπόνηση του «Επιχειρησιακού σχεδίου ανάδειξης του ποδηλάτου ως στοιχείο ταυτότητας του Νομού – Ποδηλατικές διαδρομές». Στόχος είναι να αναδειχθεί το ποδήλατο ως βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Νομού και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλίας, καθότι αποτελούσε ιστορικά διαδεδομένο μεταφορικό μέσο για τις μικρές καθημερινές μετακινήσεις.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας ανάμεσα στη Νομαρχία, τους Δήμους του Νομού και άλλους φορείς, όπου θα παρουσιαστεί η υφιστάμενη κατάσταση των υποδομών και των δραστηριοτήτων του Νομού σχετικά με το ποδήλατο. Η συνάντηση εργασίας θα είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

Επίσης, θα παρουσιαστούν τα επόμενα στάδια του Επιχειρησιακού Σχεδίου και θα ακολουθήσει διάλογος και κατάθεση προτάσεων για τα επόμενα βήματα όσον αφορά το σχεδιασμό των υποδομών, δραστηριοτήτων και υπηρεσιών σχετικών με το ποδήλατο,  τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και σε επίπεδο Δυτικής Θεσσαλίας. 

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Καρδίτσας