Συνάντηση Δημάρχου με Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών


Ο κ. Δομήνικος Βερίλλης αναγνώρισε την κοινωνική ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας των προνοιακών δομών που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους δημότες.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Λ. Χαλβατζά συνοδευόμενη και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Καρδίτσας κ. Απ. Ταξιάρχη, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομήνικο Βερίλλη, προκειμένου να του εκθέσει τις θέσεις του Συνδέσμου για το νέο θεσμικό πλαίσιο των Προνοιακών Δομών, (Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) και τη συνέχιση των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι.

Θέση του Συνδέσμου, όπως και της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι ότι με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και χρηματοδότησης των προνοιακών δομών καταργείται η κοινωνική διάστασή τους και η κοινωνική πολιτική γίνεται αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποκλείονται μεγάλες κοινωνικές ομάδες, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την εξασφάλιση της εργασίας του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, ενώ η επαναφορά των «κουπονιών» θυμίζει άλλες εποχές, χωρίς να εξασφαλίζει ούτε τη μισθοδοσία, αλλά ούτε και τα λειτουργικά έξοδα των δομών.

Η χορήγηση από την πολιτεία όλων των αναγκαίων κονδυλίων για την απρόσκοπτη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών θα δώσει τη δυνατότητα εγγραφής όλων των παιδιών των εργαζομένων οικογενειών, χωρίς επιβάρυνση των δήμων και χωρίς τροφεία που επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Όπως επισημάνθηκε από την αντιπροσωπεία, απαιτείται η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των προνοιακών δομών με πραγματική εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους από το Σεπτέμβριο με πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ για τους συμβασιούχους των Προνοιακών Δομών ζητείται ενιαία προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση και να προχωρήσουν οι ΟΤΑ στη σύσταση Κοινωνικής Υπηρεσίας και των ανάλογων οργανικών θέσεων, προκειμένου να παρέχονται όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε όλους τους πολίτες αδιακρίτως.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης αναγνώρισε την κοινωνική ανάγκη συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των προνοιακών δομών που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους δημότες και υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα θεσμοθετημένα όργανά της, τις ΤΕΔΚ και την ΚΕΔΚΕ, έχει εκφράσει με σαφήνεια τη θέση της που ταυτίζεται με αυτή των εργαζομένων στις δομές.

«Η Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να δεχθεί να τεθεί σε αμφισβήτηση το κοινωνικό έργο που προσφέρουν εδώ και μια δωδεκαετία εκατοντάδες δομές σε χιλιάδες οικογένειες, που αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών τους στις τοπικές κοινωνίες. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη  συνέχιση των πολιτικών πρόνοιας, που οφείλει να παρέχει ιδιαίτερα στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος.

Προηγούμενο άρθρο Eπιμόρφωση 7.000 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών & 4.000 αναπληρωτών καθηγητών
Επόμενο άρθρο Ασφαλτοστρώθηκε το κατολισθαίνον τμήμα της οδού Κερασιά - Ανθοχώρι