Συνάντηση Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας


  Την Τρίτη 7 Απριλίου έγινε η πρώτη συνάντηση των μελών του νεοσύστατου Ποδηλατικού Ομίλου του Νομού Καρδίτσας.  Η Συνάντηση έγινε στο χώρο του Ορειβατικού και του Σπηλαιολογικού Συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται στο συγκρότημα του Θερινού Κινηματογράφου της πόλης μας και στοχεύει να αποτελέσει το «στέκι» των εναλλακτικών δραστηριοτήτων (ορειβασία, σπηλαιολογία, ποδηλασία κ.α.) της περιοχής μας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν γύρω στα 30 άτομα που στοχεύουν να αποτελέσουν τη «μαγιά» για την οργάνωση και τη μαζικοποίσης της δράσης σε ότι αφορά στο ποδήλατο, ενώ ταυτόχρονα εκλέχτηκε και το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου.  Στόχοι του νεοσύστατου συλλόγου είναι η προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου άθλησης αλλά και ως μέσου μετακίνησης, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ποδηλατών, οι παρεμβάσεις σε επίπεδο σχεδιασμού και προτάσεων σε ότι αφορά στην ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών, η προώθηση της ποδηλατικής συνείδησης, ο σχεδιασμός δράσεων, εκδηλώσεων, αγώνων που αφορούν στο ποδήλατο κ.α. . Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν σε  διάφορά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το ποδήλατο στην περιοχή μας και δεσμεύτηκαν για άμεση και διαρκή δραστηριοποίηση από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Σαν ένα πρώτη δράση του συλλόγου επιλέχθηκε η καθιέρωση μιας εβδομαδιαίας ποδηλατάδας η οποία θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 17:00 το απόγευμα με αφετηρία το άγαλμα Πλαστήρα, αρχής γεννωμένης από την ερχόμενη Τρίτη 13 Απριλίου. Παράλληλα ξεκίνησαν ήδη να σχεδιάζονται και άλλες δράσεις όπως εκδρομές, συμμετοχή σε αγώνες, διοργάνωση εκδηλώσεων και αγώνων, συναντήσεις κλπ. Οι συγκεκριμένες δράσεις θα ανακοινώνονται μέσω του τύπου και της ιστοσελίδας του ομίλου που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες κιόλας ημέρες.

Όσοι θέλουν να εγγραφούν στον ποδηλατικό όμιλο, να συμμετέχουν στις δραστηριότητές του και να συμβάλλουν στην προώθηση του ποδηλάτου στην περιοχή μας, μπορούν να το κάνουν στα τηλέφωνα 24410 76781, 6973999653 και στο email: bikeskarditsa@yahoo.com.

Προηγούμενο άρθρο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Επόμενο άρθρο Αρχίζουν οι αιτήσεις για τα Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2010