Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Σοφάδων με το Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ


Συνάντηση εργασίας είχε Σάββατο 5/9 ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων «Βιωσιμη πολη»   Δημήτρη Καφαντάρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε άριστο κλίμα  συζητήθηκαν  θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  όπως η Διοικητική Μεταρρύθμιση, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και οι πολιτικές που έχει ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση τόσο εν μέσω πανδημίας όσο και μετά από την covid εποχή.

Οι κ.κ Σκάρλος και Καφαντάρης υπογράμμισαν την πολύ καλή ανταπόκριση των Δήμων στην πανδημία, επισήμαναν την εγρήγορση στην οποία πρέπει να παραμείνουν αλλά και την οικονομική ενίσχυση που ενδεχομένως να απαιτηθεί εφόσον κριθεί αναγκαία η λήψη νέων μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καθώς ύψιστη προτεραιότητα για όλους αποτελεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων καθώς μέσω της ΚΕΔΕ θα  γίνει η προμήθεια  επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων.

Ο κ. Σκάρλος αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία του Δήμου Σοφάδων με την Κ.Ε.Δ.Ε. με σκοπό την υλοποίηση αρκετών παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο της Δημοτικής Αρχής και θα δώσουν λύσεις σε ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών όπως  η κοινωνική πρόνοια, η βελτίωση των υποδομών, η ανακύκλωση κ.λ.π.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο καταστατικός χάρτη των αιρετών, ενώ κοινή ήταν η άποψη περί αναγκαιότητας της αναβάθμισης του ρόλου και της λειτουργίας των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια, η ευελιξία και η ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Σοφάδων και αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο νέο Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων οι οποίες πρόκειται να συμβάλλουν σημαντικά  στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων. Υπογράμμισε δε,  ότι ο ίδιος και η ΚΕΔΕ θα συνδράμουν με  όλες  τις δυνάμεις στην προσπάθεια του Δημάρχου για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ακύρωση εκδηλώσεων του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Εν μέσω πανδημίας δύσκολη η καθημερινότητα στο Μουζάκι