Συνάντηση Δημάρχου Καρδίτσας με τον Κ. Σπύρου


Συνάντηση με τον συμπατριώτη μας Κρις Σπύρου, ο οποίος ως πρόεδρος του οργανισμού για «Ελεύθερη Αγιά Σοφιά» ηγείται παγκόσμιας εκστρατείας για την αποκατάσταση της Αγιά Σοφιάς ως ιερό οίκο προσευχής για όλους τους χριστιανούς και έδρα της Ορθοδοξίας, είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λαμ. Τάτσιου και των αντιδημάρχων κ.κ. Ελ. Ζησοπούλου- Κατσαούνη και Βασ. Νίκου.

Ο κ. Σπύρου, ιδρυτής και πρόεδρος του συγκεκριμένου οργανισμού, καθώς και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθηνών και πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος στην πολιτεία Νιου Χαμσάιρ, παρουσίασε το σχέδιο του οργανισμού για «Ελεύθερη Αγία Σοφία», με δράση σε πολιτικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «πρόκειται για ένα διεθνές κίνημα που ξεκινά από τις ΗΠΑ και έχει σκοπό την αποκατάσταση της Μεγάλης Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σε λειτουργούσα εκκλησία της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης».

Ο κ. Κ. Σπύρου επισήμανε ότι το Συμβούλιο «Free Agia Sophia Council of America” δεσμεύεται να προβεί σε κάθε ειρηνική, διπλωματική, πολιτική και νομική ενέργεια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα διεθνή fora ώστε να επιτύχει το σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την αποκατάσταση της «Μεγάλης Εκκλησίας» της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ως εν λειτουργία Ναό της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης, Ιερό Ναό λατρείας για τους Χριστιανούς όλου του κόσμου και ως έδρα λατρείας για την Ορθοδοξία.

Ο Δήμαρχος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Σπύρου, την οποία δήλωσε ότι υποστηρίζει, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα βρει παγκόσμια ανταπόκριση, γιατί άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών, ενώ συζήτησε μαζί του και άλλα θέματα της περιοχής εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία με τον διακεκριμένο Καρδιτσιώτη της διασποράς, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δηλώνει με περηφάνια την καταγωγή του, θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση του Δημάρχου για τη λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π.
Επόμενο άρθρο Γιορτή κρασιού & Τσίπουρου στο Μεσενικόλα