Ειδήσεις

Συμπαράταξη στον αγώνα των εργαζομένων στην πυροπροστασία


Στηρίζουμε και συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα, που δίνουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα πυροπροστασίας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δασαρχείων του νομού μας και όλο το προηγούμενο διάστημα κλήθηκαν να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό που υπάρχουν και στον τομέα της πυροπροστασίας και δασοπροστασίας.

Τη στιγμή αυτή βρίσκονται στα πρόθυρα της ανεργίας, με τη λήξη των συμβάσεών τους να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, η ανακύκλωση και ο εμπαιγμός των ανέργων και η ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε τα σωματεία του νομού μας να πάρουν θέση, να στηρίξουν τον αγώνα και τηνέα πανελλαδική κινητοποίηση στις 20 Νοέμβρη έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και τη στάση εργασίας, που έχει προκηρύξει η ΟΣΕΑΔΕ.

Να στηρίξουν τα αιτήματα των εργαζόμενων συναδέλφων συμβασιούχων στην πυροπροστασία στις δασικές Υπηρεσίες για:

  1. 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων, των «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες.
  2. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  3. Άρση όλων των νομικών περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζόμενων, σε αορίστου χρόνου.
  4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης.
  5. Αυξήσεις στους μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών μας. Υπογραφή ΣΣΕ. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.

Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 

Των εμποροϋπαλλήλων, οικοδόμων και συνταξιούχων ΙΚΑ

Προηγούμενο άρθρο Στον Δήμαρχο Σοφάδων ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μειώνει τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Καρδίτσας