Ειδήσεις

Συμμετοχή του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσα στη Βραδιά Ερευνητή 2020


Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργάνωσε στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, μέσω livestreaming. Η Εναρκτήρια τηλε-Εκδήλωση (8:15-9:15 το πρωί) καθώς και όλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό των 200 video των συμμετοχών των Ερευνητικών Ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, σχολείων, των συνεργαζόμενων φορέων και χορηγών, μεταδόθηκαν από το κανάλι της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ www.youtube.com/ntuarenαπό τις 8:15 το πρωί μέχρι 20:15 το βράδυ. Όλο το υλικό  είναι διαθέσιμο τόσο στο κανάλι www.youtube.com/ntuaren όσο και στην ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren. Η Βραδιά διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 ‘ARES – Attractive RΕsearchers in the Spotlight’ με Επιστημονικά Υπεύθυνη για το ΕΜΠ την Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.

Το 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. συμμετείχε στη Βραδιά του Ερευνητή με θέμα: “Ενδοδαπέδια  φωταγώγηση οριολωρίδων  ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου – νησίδας διαχωρισμού με φωτιστικά σώματα τύπου LED”, τα οποία να ρευματοδοτούνται από φωτοβολταïκό  σύστημα τοποθετημένο στους φανοστάτες του ποδηλατόδρομου ή να είναι ενσωματωμένα στα φωτιστικά σώματα.

Η Διεύθυνση του σχολείου συγχαίρει για τη συμμετοχή τους, τους μαθητές του τμήματος της Β´ τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού Αδάμο Ι.,  Ευαγγελόπουλο Γ., Καλημέρη Απ., Παπαδόπουλο Χρ.,  Πλιάσα Θ. και Σκορδά Γρ. καθώς και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ.Θεοδωράκη Ελένη.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν γλάστρες αλόης βέρα της θαυματουργής
Επόμενο άρθρο Δυο σύγχρονες παιδικές χαρές σχεδίασε και προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας