Συμμετοχή του Δικτύου Τροφίμων και ποτών Ν. Καρδίτσας στην 21η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP 2011


 Το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών Νομού Καρδίτσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την συμμετοχή του στην 21η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP 2011 στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (περίπτερο 12) στις 11-13 Μαρτίου 2011.

 Οι επιχειρήσεις του Δικτύου που θα συμμετέχουν με παρουσία στο περίπτερο μας είναι

  • 1. Ντούλιας Κωνσταντίνος ( Μελισσοκομική Ελλάς- Μέλι, Μελισσοκομικά Προϊόντα, Διακοσμητικά από φυσικό κερί).
  • 2. Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ (Οινοποιείο- Κάβα )
  • 3. ΙΑΣΩΝ Α.Ε. (Ελληνικό Πιστοποιημένο χοιρινό με υπογραφή)

Τα προϊόντα των επιχειρήσεων του Δικτύου επιλέχθηκαν από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας <Ολύμπιος Ζεύς> και την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας , λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς τους, και θα είναι τα βασικά υλικά των συμμετεχόντων στον «7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες και μαθητές του επισιτιστικού κλάδου της Ελλάδας και των Βαλκανικών Χωρών».

Ο διαγωνισμός θα πλαισιωθεί από πλήθος εκδηλώσεων με στόχο την προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού και τη μύησή του στα μυστικά της μαγειρικής και της γαστρονομίας. Χορευτικά, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμός τυριού φέτας, συμπόσιο επιστημών και επαγγελματιών, επιδείξεις μαγειρικής, παρουσιάσεις βιβλίων, Kalimera Breakfast, καλλιτεχνικές δημιουργίες καραμέλας και σοκολάτας, μοριακή κουζίνα με ελληνικά προϊόντα, έκθεση φωτογραφίας , θα συνθέσουν την τριήμερη γιορτή της Γαστρονομίας. Οι επαγγελματίες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα εκπλήξουν τους παρευρισκόμενους με τις νέες τεχνικές μαγειρικής και τους γευστικούς συνδυασμούς αναμειγνύοντας αρμονικά ελληνικά προϊόντα.

Η Καρδίτσα έχει την τιμητική της την Κυριακή στις 4 το απόγευμα , όπου οι τεχνίτες- κρεοπώλες του Δικτύου θα παρασκευάσουν ένα τεράστιο παραδοσιακό λουκάνικο, επιδεικνύοντας την τέχνη τους και τα αγνά υλικά από τα οποία αποτελείται το ονομαστό καρδιτσιώτικο λουκάνικο. Όλα αυτά φυσικά με την συνοδεία ντόπιων εδεσμάτων , με τσιπουράκι και κρασάκι του τόπου μας!

Στην παρασκευή του λουκάνικου θα «βοηθάνε» οι Αρχιμάγειρες και οι CHEF , με την ελπίδα να κλέψουν κάτι από τα μυστικά των μαστόρων μας…..

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίου οι «Οι Καραγκούνηδες της Θεσσαλίας»
Επόμενο άρθρο «Οι Καραγκούνηδες της Θεσσαλίας»