Ειδήσεις

Συμμετέχουμε αγωνιστικά στο συλλαλητήριο για την υγεία


Οι ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας του νομού Καρδίτσας είναι πλέον ο κανόνας. Τα γνωστά σε όλους προβλήματα με την παιδιατρική και τη γυναικολογική κλινική αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, που το τελευταίο διάστημα  έχουν έρθει στην επιφάνεια με τον πιο δραματικό τρόπο για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε υγεία.

Κυβέρνηση και Ε.Ε., Περιφέρειες και Δήμοι, ΥΠΕ και Διοικήσεις Νοσοκομείων ακολουθούν το δρόμο της εμπορευματοποίησης της υγείας. Ενισχύουν την επιχειρηματική δράση τόσο στο ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο σύστημα υγείας προωθώντας την οικονομική αυτοτέλεια των νοσοκομείων. Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τη δραματική κατάσταση στις δομές υγείας τόσο του νομού όσο και πανελλαδικά, ενώ οι οικογένειές μας, όπως και των άλλων εργαζόμενων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της ανάπτυξής τους. Δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε προοδευτική η ανάπτυξη, που ενισχύει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και περικόπτει από το δημόσιο σύστημα υγείας, την παιδεία και τις όποιες κοινωνικές παροχές κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Πολύ περισσότερο επιδεινώνουν την κατάσταση με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Σε νοσοκομεία, σχολεία και τοπική διοίκηση οι συμβασιούχοι και τα 4ωρα, 8μηνα, 2μηνα, κλπ γίνονται ο κανόνας. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης αποτελούν τη σκληρή πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργαζομένων. Η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία είναι η άλλη όψη της ανάγκης του λαού για υγεία, παιδεία και υπηρεσίες προς τους κατοίκους.

Συμμετέχουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νεολαία στις δράσεις, που έχουν αποφασίσει δεκάδες σωματεία, σύλλογοι και φορείς του νομού μας.

 

 

Της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, της  Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Ιατρών, της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και της Δ.Α.Σ Ο.Τ.Α.

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τη Γιορτή της Γυναίκας
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Τι φοβούνται, πού ελπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες;