Ειδήσεις

Συγκρατημένες οι τιμές του οβελία στα κρεοπωλεία του Νομού


Κορυφώνεται η αγοραστική κίνηση στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας καθώς σπεύδουν και οι τελευταίοι καταναλωτές προκειμένου να προμηθευτούν με τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Αυτές τις ημέρες τα κρεοπωλεία έχουν την τιμητική τους και όλα έχουν και επάρκεια προϊόντων και ποιότητα αλλά και καλές τιμές.

Μόνο που φέτος ο κορωνοϊός και τα μέτρα της κυβέρνησης να μην ψήσει κανείς όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, άλλαξαν και αυτές τις συνήθειες.

Εν μέσω πανδημίας, λοιπόν, οι περισσότεροι καταναλωτές ζήτησαν οι παραγγελίες τους να φθάσουν στο σπίτι τους και επειδή όλοι σχεδόν θα καταφύγουν στο ψήσιμο στο φούρνο ζήτησαν τα κρέατα που παρήγγειλαν να είναι έτοιμα τεμαχισμένα.

Όσο για τις τιμές του οβελία στην αγορά της Καρδίτσας, αυτές έχουν ως εξής:

Αρνί: 7,50 ευρώ το κιλό ολόκληρο και 7,90 ευρώ το κιλό τεμαχισμένο.

Κατσίκι: 8,00 ευρώ το κιλό ολόκληρο και 8,60 ευρώ το κιλό τεμαχισμένο.

Τα κρεοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και αργά το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου εξυπηρετώντας το καταναλωτικό κοινό και παραδίδοντας τις παραγγελίες τους.

 

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Εκτός από τις τιμές οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν την ποιότητα και τις σημάνσεις που φέρουν τα είδη αυτά. Συνοπτικά ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή και τονίζει ότι οι αγορές πρέπει να γίνονται από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι καταναλωτές θα πρέπει να αγοράζουν κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα στα ψυγεία ή σε ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη, έντομα και μικρόβια.

Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») και ωοειδές σχήμα.

Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες φέρουν την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας σε χρώμα καστανό.

Κάθε σφάγιο πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.

Τα σπλάχνα δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις, ούτε να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον.

Επιπλέον, στα κατεψυγμένα, πρέπει να εξετάζεται η ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη σε υπηρεσίες και ιδρύματα για τις ευχές του Πάσχα
Επόμενο άρθρο Ένα σύγχρονο και πράσινο δημόσιο χώρο αποκτά η πόλη της Καρδίτσας