Πρωτοσέλιδο

Συγκρατημένες οι τιμές στην αγορά κρεάτων – Στα 7,40 ευρώ το κιλό η τιμή της γαλοπούλας


Την τιμητική τους έχουν αυτές τις ημέρες τα κρεοπωλεία της Καρδίτσας καθώς όλοι προετοιμάζονται για το γιορτινό τραπέζι, ακόμα και αν αυτό στις περισσότερες των περιπτώσεων θα έχει τα απολύτως απαραίτητα.
Όπως μας δηλώνει  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας κ. Χρήστος Πρίτσας, η κίνηση είναι -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- περιορισμένη, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι.

kreopoleia-5
Πιο συγκεκριμένα, η γαλοπούλα κοστίζει από 7,30 έως 7,40 ευρώ το κιλό, το χοιρινό ξεκινάει από 5,30 έως 5,90 ευρώ το κιλό, οι μπριζόλες από 5,50 έως 5,80 ευρώ το κιλό (ανάλογα με το μέρος του ζώου) και τα λουκάνικα πωλούνται 6,30 ευρώ το κιλό.

Οι καταναλωτές, πάντως, ψωνίζουν πολύ περιορισμένα υπολογίζοντας τιμές και ποσότητες και όπως συμπληρώνει και ο κ. Πρίτσας: «Κάθε χρόνο είμαστε και χειρότερα. Και η κίνηση, αλλά και οι ποσότητες που αγοράζει ο κόσμος είναι περιορισμένα. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι στην αγορά της Καρδίτσας υπάρχει και επάρκεια και καλές τιμές και κυρίως πολύ καλή ποιότητα. Τα κρέατα της Καρδίτσας είναι τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα, γι ΄ αυτό και ο καταναλωτής θα πρέπει να εμπιστευτεί τα ντόπια παραδοσιακά κρεοπωλεία».
Όσο για το τι αγοράζει περισσότερο το καταναλωτικό κοινό, οι προτιμήσεις ποικίλουν καθώς άλλοι επιλέγουν σταθερά τη γαλοπούλα και άλλοι προτιμούν το χοιρινό.
Τα κρεοπωλεία της Καρδίτσας θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων προκειμένου να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό και να παραδώσουν τις παραγγελίες τους.

Προηγούμενο άρθρο Αυξημένη η κίνηση, περιορισμένες οι αγορές στη σημερινή λαϊκή της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στον αστερισμό της αποκεντρωμένης διάλυσης και της μνημονιακής μέγγενης τα Νηπιαγωγεία