- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συγκέντρωση συμπαράστασης στο αγροτικό μπλόκο στο Δέλτα

Αμέσως μετά το «αστυνομικό μπλόκο», με κλούβες και ΜΑΤ,  που έστησε η κυβέρνηση στην είσοδο της εθνικής οδού Ε65, την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη, για να σταματήσει την δυναμική κινητοποίηση, με δεκάδες τρακτέρ, των συναδέλφων αγροτών που διαμαρτυρόμαστε αγωνιστικά για τις πολύ χαμηλές τιμές στο βαμβάκι, το υψηλό κόστος παραγωγής κλπ, ο κυβερνητικός αυταρχισμός «χτύπησε» στην Κρήτη.

Ροπαλοφόροι των ΜΑΤ επιτέθηκαν άγρια στους αγρότες της περιοχής οι οποίοι, υλοποιώντας απόφαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη έξω από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους συναδέλφους μας στην Κρήτη και δηλώνουμε, για μια ακόμα φορά, πως το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που μάχεται για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, δεν πρόκειται ούτε να τρομοκρατηθεί, ούτε να υποχωρήσει. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και καλούμε τους συναδέλφους μας αγροτοκτηνοτρόφους στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στη Νίκαια της Λάρισας.

Τα δυο «περιστατικά» δείχνουν καθαρά ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τον «ντορό» των προηγούμενων κυβερνήσεων του ίδιου κόμματος, όπως και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι δεν πήραμε καμιά απάντηση στην πρότασή μας για συνάντηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κι αυτή την άρνηση την διαμηνύει επιδεικνύοντας,  εξαρχής,  ένα σκληρό αυταρχικό πρόσωπο, εμφανιζόμενη αποφασισμένη κι έτοιμη να καταστείλει, με άμεση και σκληρή αστυνομική βία και κάθε άλλο μέσο, κάθε αγωνιστική δράση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Αποδεικνύεται, έτσι, πολύ γρήγορα σε ποιούς απευθύνεται και σε τι στοχεύει το πολυδιαφημισμένο κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη».

Καλούμε όλους τους  μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμπαραταχθούν στον δίκαιο αγώνα μας, στήνοντας μαζί μας ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο, ικανό ν’ αντιμετωπίσει την αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης και να δώσει δύναμη και προοπτική στην πάλη μας. Την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο μπλόκο που έχουμε στήσει στο Δέλτα Παλαμά, στην Ε65, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση λαϊκής συμπαράστασης στον αγώνα μας για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματά μας, να καταδικάσουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Συνεχίζουμε – θα νικήσουμε!   

 

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ