Στόχος μας η ανάπτυξη του Νομού σε όλη την έκτασή του


  Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος κατά τις επισκέψεις του σε Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Μουζακίου, Αργιθέας, Αχελώου και στην Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας, πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατοίκους όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα και τα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη των περιοχών.

Ο κ. Ταλιαδούρος στις επισκέψεις του είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και να συζητήσει μαζί τους τρόπους ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της τοπικής κοινωνίας. Ο Υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων την ιδιαίτερη σημασία των οδικών έργων που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται σε όλη την περιοχή ενώ διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι στόχος του παραμένει πάντα η ανάπτυξη του Νομού σε όλη του την έκταση και η ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών.

  Μεταξύ άλλων ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε:

«Με στοχευμένες κινήσεις και πολιτικές δράσεις επιδιώκουμε την ανάπτυξη της ξεχασμένης μέχρι πρότινος ελληνικής Περιφέρειας με στόχο την βελτίωση των υποδομών της ζωής και  της  καθημερινότητας των πολιτών.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Αργιθέας θα ήθελα να επισημάνω ότι επιδίωξη και ζητούμενο μας είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για οικονομική ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών έτσι ώστε η περιοχή να ενταχθεί με ανταγωνιστικούς όρους στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας. Με σημαντικά έργα υποδομής, όπως είναι τα έργα οδοποιίας που υλοποιούνται στην περιοχή, τα έργα αναβάθμισης της εκπαίδευσης αλλά και μέτρα κοινωνικής ένταξης και τουριστικής ανάπτυξης, η Αργιθέα βγαίνει από την απομόνωση και ακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις.

Βασική παράμετρο προς την υλοποίηση αυτού του στόχου αποτελεί η ασφαλτόστρωση των δρόμων προς όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Αργιθέας. Από το 2004 ένα μεγάλο τμήμα ασφαλτόστρωσης των οδικών αξόνων έχει υλοποιηθεί ενώ την Τρίτη 4 Αυγούστου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας υπέγραψε την άδεια δημοπράτησης του έργου «Οδός Βραγκιανά – Καταφύλλι – Αργύρι» προυπολογισμού 2.521.301 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ2. Η ασφαλτόστρωση της οδού προς Αργύρι του Δήμου Αχελώου εξασφαλίζει σύγχρονη οδική σύνδεση με τον τελευταίο οικισμό του Ν. Καρδίτσας στα όρια με τους Νομούς Ευρυτανίας Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας. Ο νέος δρόμος, 12 χιλιομέτρων, συμβάλει στην άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων περιοχών του Νομού μας ενώ παράλληλα εγγυάται την ασφάλεια των μετακινήσεων και προσφέρει δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στους επισκέπτες.

Συνεχίζουμε με πρόγραμμα την πολιτική μας για την τουριστική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Καρδίτσας αλλά και για την επίλυση προβλημάτων που επί χρόνια λίμναζαν στον Νομό. Οι συναντήσεις και οι επισκέψεις στις περιοχές του Νομού μας, βοηθούν σημαντικά καθώς μέσα από το διάλογο με τους πολίτες προκύπτουν τα ουσιαστικά ζητήματα που τους απασχολούν με στόχο την οριστική τους επίλυση».

Προηγούμενο άρθρο Προς δημοπράτηση 9 εργολαβίες για την κατασκευή σημαντικών έργων
Επόμενο άρθρο Δράση αντίδραση