Ειδήσεις

Στο στρατηγικό σχεδιασμό έργων πολιτισμού μνημεία της Π.Ε. Καρδίτσας


Έργα ύψους 3,35 εκατ. ευρώ δρομολογήθηκαν για το νομό Καρδίτσας σε ό,τι αφορά την ανάδειξη θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων.

Η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε κατόπιν πλήρους τεκμηρίωσης της σημασίας των μνημείων στην περιοχή μας και επισφραγίστηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης τεχνικής σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, με τη συμμετοχή  της η Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνα Μενδώνη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του  Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου, των διευθυντών των κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, των  υπευθύνων των Εφορειών Αρχαιοτήτων της Θεσσαλίας, της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Νούσιου.

Όπως αποφασίστηκε, εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα στον Αρχαϊκό Ναό Απόλλωνα ύψους 1 εκατ. ευρώ, στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Μητρόπολης ύψους 900.000 ευρώ, στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας Οξυάς ύψους 500.000 ευρώ και η ανάδειξη του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου στην κορυφή του υψώματος (μαγούλα) ύψους 950.000 ευρώ.

Ο κ. Νούσιος ανταποκρίθηκε δε, στην πρόσκληση που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα για την ένταξη νέων έργων πολιτισμού, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στη Θεσσαλία  (με σαφή δέσμευση των Εφοριών Αρχαιοτήτων της Θεσσαλίας να καταθέσουν τα τεχνικά δελτία τους μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2020).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη αναδεικνύοντας και το θέμα χρηματοδότησης του Μυκηναϊκού θολωτού τάφου στην Τ.Κ. Γεωργικού.

Όπως επισήμανε ο κ. Νούσιος:

«Με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό υπάρχει απόλυτη συνεργασία, συνεννόηση και σύμπνοια για την υλοποίηση έργων που συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.

Έχουμε βαθιά αξιακή βάση με σεβασμό στην υπόσταση των μνημείων που διατηρούν τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το παρόν. Η ιστορική μας συνέχεια ως έθνος επιτάσσει τη συνέχιση προώθησης έργων που υποστηρίζουν την παράδοση, την τουριστική δυναμική της, την οποία κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο και την παραδίδουμε στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες
Επόμενο άρθρο Διαβεβαίωση σε Γ. Κωτσό για ειδικό καθεστώς στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών