Στο ρυθμό των διακοπών από σήμερα οι Καρδιτσιώτες


 

 

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι περισσότεροι Καρδιτσιώτες επιλέγουν για τις διακοπές τους. Το φετινό καλοκαίρι, οι φόβοι για μειωμένη τουριστική κίνηση των Καρδιτσιωτών στα παραθαλάσσια θέρετρα τελικά δεν φαίνεται να επιβεβαιώθηκαν αφού όπως τονίζουν και οι επαγγελματίες του είδους, οι Καρδιτσιώτες που πάνε διακοπές είναι σχεδόν όσοι με πέρυσι, παρά την οικονομική κρίση. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και το γεγονός ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών που διέπουν τα νοικοκυριά, οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν μειώσει αισθητά τις τιμές των δωματίων τους. Οι προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία και τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας ξεκουράζεται ενώ χαρακτηριστική είναι και η αύξηση των Καρδιτσιωτών που επιλέγουν το εξωτερικό για τις διακοπές τους. Οι φετινοί αγαπημένοι προορισμοί των Καρδιτσιωτών

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του τουριστικού πρακτορείου Quick Travel, κ. Χρήστο Θεολόγη, οι επιλογές των προορισμών του Αυγούστου ποικίλουν ανάλογα με το είδος των διακοπών που επιθυμεί να κάνει κανείς σε συνάρτηση πάντα με την ηλικία. Έτσι λοιπόν οι νεαροί επιλέγουν νησιά τα οποία έχουν έντονη ζωή κυρίως σε ότι αφορά στη ψυχαγωγία. Η νυχτερινή διασκέδαση είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που καθορίζουν σημαντικά την επιλογή του προορισμού για τις νεαρές ηλικίες. Έτσι, όπως τόνισε ο κ. Θεολόγης, μεγάλη ζήτηση παρατηρείται για καταλύματα στην Ίο και τη Μύκονο, ενώ οι οικογένειες επέλεξαν φέτος προορισμούς όπως η Πάρος, η Νάξος, η Χαλκιδική, η Άνδρος και η Κέρκυρα.

Πόσο κοστίζουν οι διακοπές;

Οι τιμές είναι και αυτές που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην επιλογή των προορισμών. Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει ο καθένας επιλέγει και τις ημέρες αλλά και το ποσό που θα διαθέσει για τη διαμονή του στις τουριστικές μονάδες.
«Μπορεί κανείς να βρει δωμάτια για μια τετραμελή οικογένεια με ημιδιατροφή σε μεγάλες και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, που να ξεκινούν από τα 110 ευρώ. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα χωρίς να κάνει κανείς έκπτωση στις απαιτήσεις του, να βρει κατάλυμα σε πολύ οικονομικές τιμές», τόνισε ο κ. Θεολόγης, ο οποίος υπογράμμισε πως πολλοί φέτος χρησιμοποίησαν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού με τα οποία υπάρχει και ημιδιατροφή στα επιλεγμένα από τον Οργανισμό ξενοδοχεία. 

Διακοπές στο εξωτερικό

Πολλοί όμως ήταν και οι Καρδιτσιώτες που επέλεξαν το εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και όχι κατ’ ανάγκη εξωτικούς προορισμούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε το ταξιδιωτικό γραφείο Quick Travel. Συγκεκριμένα, οι προορισμοί που επιλέχθηκαν από τους Καρδιτσιώτες συμπολίτες μας ήταν η Πράγα, η Βαρκελώνη, η Ρώμη και το Παρίσι.

Προηγούμενο άρθρο Επιθεώρησε τα έργα οδοποιίας
Επόμενο άρθρο Φεστιβάλ Λιμνών Ν. Πλαστήρα & Σμοκόβου