Ειδήσεις

Στο πλευρό του Συλλόγου Ποντίων Ν. Καρδίτσας ο Αντιπεριφερειάρχης


Η ενεργή συμμετοχή μέσω δράσεων και εκδηλώσεων που κρατούν ζωντανή την ιστορική μνήμη αναδείχτηκε από τη συνάντηση που είχε Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος με τον Σύλλογο Ποντίων Καρδίτσας «Εύξεινος Λέσχη».

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου που την αποτέλεσαν οι κ.κ. Χατζηδημητριάδου Γιώτα, Καρυπίδου Μαργαρίτα, Χαντζάκου Νατάσα και Παπαγεωργίου Ιωάννης επισκέφτηκε τον κ. Νούσιο ζητώντας τη συμπαράσταση του ιδίου και της Π.Ε. Καρδίτσας στο συντονισμό και συνέχιση δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη διατήρηση των ηθών, εθίμων και του περήφανου πολιτισμού που διαθέτει το πολύπαθο κομμάτι του Ελληνισμού, οι Πόντιοι.

Επιπροσθέτως, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η απότιση φόρου τιμής με ημερίδα που θα αφορά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Νούσιος:

«Οι Πόντιοι είναι γνήσια τέκνα και απόγονοιτων Ελλήνων εκείνων, οι οποίοιβίωσαν τα φριχτά, αποτροπιαστικά γεγονότα της γενοκτονίας του κινήματος των Νεότουρκων, στην περιοχήτου Πόντου,στα βόρεια της σημερινής Τουρκίας.

Το χρέος μας απέναντί τους είναι μεγάλο και η στήριξη σε δράσεις με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης απαραίτητη, κάτι που είναι πολύ βασικό, καθώς όλοι οι λαοί της γηςκαιιδίως ο Ελληνικός λαός για να πάνε μπροστά πρέπεινα γνωρίζουν το ιστορικό τους παρελθόν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και στηρίζει το πολιτισμό, στηρίζει την παράδοση προκειμένου να μεταφέρεται αναλλοίωτη από γενιά σε γενιά».

Προηγούμενο άρθρο Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για τη Λευκή Νύχτα
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Γιώργου Κωτσού για τα σχολικά γεύματα στην Καρδίτσα