Στο πλευρό της Αναγέννησης τώρα και πάντα ο Δήμος


Συνέντευξη στήριξης προς την Αναγέννηση Καρδίτσας, παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης, στέλνοντας ταυτόχρονα και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου – φιλάθλου, στο τροχαίο ατύχημα της Κυριακής 1η Ιούνη. Στη συνέντευξη ο κ. Βερίλλης ανέφερε τα εξής:

Θέλω με την ευκαιρία και πριν αναφερθώ στο κυρίως θέμα της σημερινής συνέντευξης να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήριά στην οικογένεια του άτυχου φιλάθλου που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο τόσο άδικα και αφού προηγουμένως κάποιοι φρόντισαν να του στερήσουν το δικαίωμα να παρακολουθήσει ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ της αγαπημένης του ομάδας και να ευχηθώ περαστικά στους τραυματίες. Ήταν ένα τραγικό γεγονός που μας λύπησε όλους. Μάλιστα ο πατέρας του άτυχου νέου είναι υπάλληλος του Δήμου μας και ως Δημοτική Αρχή θα του συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο.

Θα ήθελα να εκφράσω για ακόμη μία φορά την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Δήμου Καρδίτσας στην ιστορική ομάδα της Καρδίτσας, την Αναγέννηση, η οποία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στους αγωνιστικούς χώρους για να επανέλθει στην κατηγορία που της ανήκει και -γιατί όχι- να βάλει τις βάσεις για κάτι ακόμη καλύτερο στο μέλλον.

Όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την προσπάθεια με μεθόδους που δεν προάγουν το ποδόσφαιρο και γενικά το αθλητικό πνεύμα, θα αποτύχουν.

Καταδικάζω απερίφραστα τα φαινόμενα βίας που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Η Αναγέννηση αποτελεί τον κυριότερο εκφραστή του αθλητικού κινήματος της περιοχής μας, γι’ αυτό και η στήριξή της από όλους μας είναι απαραίτητη τόσο για την αθλητική όσο και για τη γενικότερη αναβάθμιση της Καρδίτσας.

Ο Δήμος Καρδίτσας από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου είναι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της ιστορικής και λαοφιλούς ομάδας, στηρίζει και συμπαρίσταται ηθικά και υλικά στην προσπάθειά της διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των δημοτών μας, αλλά και όλων των πολιτών του Νομού που βλέπουν στην ομάδα της Αναγέννησης έναν άξιο πρεσβευτή του αθλητισμού της περιοχής μας. Το κάναμε σε δύσκολους καιρούς, το κάνουμε και τώρα που ο στόχος της ανόδου είναι κοντά, θα το κάνουμε και μετά, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε την Αναγέννηση αθόρυβα και ουσιαστικά σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την διοίκηση της ομάδας, ενώ φροντίζουμε να διατηρούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον αγωνιστικό χώρο και τις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Η πορεία από εδώ και πέρα θα είναι κοινή και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Παράλληλα πρέπει να σημειώσω ότι το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών είναι το σημαντικότερο για την Καρδίτσα και είναι βέβαιο πως η επίλυσή του που την επιδιώκουμε διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για έργα, θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την ανοδική πορεία της Αναγέννησης και όλων των άλλων αθλητικών σωματείων της Καρδίτσας στο μέλλον.

Δυστυχώς, η Καρδίτσα παραμένει ο φτωχός συγγενής της Θεσσαλίας και στις αθλητικές υποδομές και αυτό την ίδια στιγμή που σε γειτονικές πρωτεύουσες νομών νέα στάδια και νέες υποδομές κατασκευάζονται και προγραμματίζονται να κατασκευαστούν.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Καρδίτσα στηρίζει την προσπάθεια για τους Μεσογειακούς Αγώνες και την εκτέλεση υποδομών στους γειτονικούς νομούς, αλλά πρέπει, συγχρόνως, και στην πόλη μας να κατασκευαστούν έστω και οι στοιχειώδεις υποδομές π.χ. στάδιο, κερκίδες, κλπ.

Γενικότερα η στενή συνεργασία μας με τον Πρόεδρο και την διοίκηση της Αναγέννησης θα συνεχιστεί, ώστε από κοινού να βρούμε τις καταλληλότερες λύσεις και σ’ αυτά τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε την εκτέλεση των αθλητικών υποδομών που η Καρδίτσα δικαιούται.

Προηγούμενο άρθρο Δύο μέτρα για τη δυσοσμία άμεσα και μακροπρόθεσμα
Επόμενο άρθρο Καθαρισμός του υπαίθριου θεάτρου Δήμου Μητρόπολης