- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο Νομό Εύβοιας ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Στο Νομό Εύβοιας και συγκεκριμένα στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, μετέβη ο  Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας,Νικόλαος Ντίτορας και πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που υλοποιούνται τα αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα μετά την πυρκαγιά της 13ης Αυγούστου 2019  με προϋπολογισμό 1.733.000 € .

Συγκεκριμένα ο Συντονιστής συνοδευόμενος από το Δ/ντή Δασών Εύβοιας κ. Αθανάσιο Ξηρογιάννη και την υπάλληλο του Δασονομείου Ψαχνών κα Ιωάννα Δανέλη, επισκέφτηκαν την περιοχή της ΔΚ Ψαχνών και της ΤΚ Κοντοδεσποτίου όπου έχει ολοκληρωθεί το πρώτο από τα παραπάνω έργα με κορμοφράγματα για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών, ενώ άμεσα θα υλοποιηθούν η κατασκευή των κορμοφραγμάτων, βόρεια του οικισμού Κοντοδεσποτίου, στην περιοχή λεκάνης του ρέματος Μακρυμάλλης, του οικισμού Μακρυμάλλης,καθώς και η ορεινή διευθέτηση του χειμάρρου «Μαντάνια-Ασκαλου-Δάφνης» με κορμοφράγματα αλλά και φράγματα βάρους για την ανάσχεση της πλημμυρικής παροχής των ρεμάτων.

Τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 866) του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μελέτες των πέντε μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων έγιναν από Δασολόγους της Δ/νσης Δασών Εύβοιας και του Δασαρχείου Χαλκίδας και τα έργα υλοποιούνται με αυτεπιστασία και επίβλεψη από υπαλλήλους του τμήματος Δασοτεχνικών έργων του Δασαρχείου Χαλκίδας .

Πρέπει να επισημανθεί η αγαστή συνεργασία των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Διρφύων –Μεσσαπίων και την υπερπροσπάθεια των υπαλλήλων τωνδασικώνυπηρεσιών για την υλοποίηση των έργων (σύνταξη μελετών, τεύχη δημοπράτησης, διαγωνισμοί, επίβλεψη, παραλαβή)ώστε να δημιουργηθεί ζώνη ασφάλειας των κατοίκων των καμένων περιοχών .

Τέλος, ο Συντονιστής επισκέφτηκε και το Δασονομείο Ψαχνών και συνομίλησε με τους υπαλλήλους για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.