Στο ΕΠΑΛ η προσωρινή στέγαση του 4ου ΤΕΙ Καρδίτσας


Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία. 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη Καρδίτσας  με αντικείμενο την εξεύρεση χώρων για τη στέγαση του 4ου  Τμήματος, Διατροφής και Διαιτολογίας  στο παράρτημα Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας. Στη σύσκεψη εκτός του Νομάρχη, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Ιωάννης Κόκκορας, ο Δντης  του τοπικού τμήματος κ. Στέργιος Βέργος, ο πρόεδρος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας  κ. Γιώργος Μαντάνης, η αναπληρωτής Δντης Β΄θμιας Εκπαίδευσης κα Ντίνα Πράντζου και ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γεννάδιος. Η σύσκεψη είναι στη συνέχεια της κοινής επιστολής που απέστειλε ο Νομάρχης με την Δνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  προς το ΤΕΙ και το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητούσαν να λειτουργήσει το τμήμα από φέτος δεσμευόμενοι ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων – και ιδίως της στέγασης – που θα προκύψουν.

Μετά την θετική έκβαση της υπόθεσης και τη λειτουργία του τμήματος από το Φθινόπωρο ανακύπτει άμεσο τη ζήτημα της εξεύρεσης αιθουσών.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε να διατεθούν άμεσα τρεις (3) αίθουσες από το χώρο στο ΕΠΑΛ για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης. Ακόμη να αρχίσει άμεσα διάλογος με χρονικό όριο ολοκλήρωσης το τέλος Φεβρουαρίου για την εξεύρεση των υπολοίπων χώρων που απαιτούνται για αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων.

Παράλληλα συζητήθηκε και το ζήτημα επίσπευσης της έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού στο οικοδομικό τετράγωνο που χωροθετούνται  τα τμήματα του ΤΕΙ  ώστε να αυξηθεί η δόμηση για να είναι δυνατές παρεμβάσεις βελτίωσης της λειτουργίας των τμημάτων.

Προηγούμενο άρθρο Άδικη & αντισυνταγματική η ελεγχόμενη στάθμευση
Επόμενο άρθρο Αγ. Βαλεντίνος: για εορτάζοντες και... μη