Πρωτοσέλιδο

Στο Δέλτα έστησαν μπλόκο οι αγρότες του Νομού


Με στήσιμο μπλόκων και πολύμορφη δράση, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν τη Δευτέρα την κλιμάκωση του αγώνα τους, διεκδικώντας λύση στα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Στην Καρδίτσα, παρά τα εμπόδια που έθεσε η αστυνομία, οι αγρότες επέδειξαν αποφασιστικότητα ανεβαίνοντας οδικώς στον Ε65 μαζί με κάποια τρακτέρ, τον οποίο και έχουν αποκλείσει.

Οι αγρότες καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και να απαντήσει συγκεκριμένα στα αιτήματα που θέτουν και αφορούν την επιβίωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως από νωρίς το πρωί, οι αγρότες του νομού με τα μηχανήματά τους ξεκίνησαν από τις πλατείες των χωριών για το αγωνιστικό ραντεβού στον κόμβο Ε65 στον Παλαμά, όμως συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Στο πλευρό τους, εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων του νομού, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση πάνω στον Ε65, όπου κατήγγειλαν τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία της κυβέρνησης. Παράλληλα αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους στο Δέλτα του Παλαμά, κάτω από τον Ε65, ενώ κάλεσαν τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο μπλόκο τις επόμενες μέρες.

Στον Τύρναβο, με μαζικό, δυναμικό κομβόι με εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής κινήθηκαν προς την έξοδο του Τυρνάβου, που ενώνεται με την Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, προχωρώντας στο στήσιμο μπλόκου στο σημείο. Η κινητοποίηση γίνεται μετά τη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου και του Συλλόγου Αμβυκούχων.

Επίσης, στον Πλατύκαμπο, έχουν παραταχθεί τρακτέρ στο ύψος του Κόμβου.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Εργατικο Κέντρο Θεσσαλονικης ενόψει του συλλαλητηρίου της Agrotica και των αγροτικών κινητοποιήσεων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Καραμανλής: Έχουμε δρομολογήσει τις εργασίες συντήρησης των ημιτελών έργων του Αχελώου
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Περισσότεροι πόροι για την Περιφέρεια από το νέο ΕΣΠΑ