Στους Φιλιάτες για το Κλειστό Γυμναστήριο ο Δήμαρχος


Θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου, τον  Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπα και το Νομάρχη Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκο.

Για τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, όπου την Τρίτη, 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της 7ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης «Πίνδος» αναχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης.

Ο κ. Βερίλλης στο περιθώριο των εργασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης – και ίσως σε μια τελευταία προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα χωρίς περαιτέρω αντιπαραθέσεις – θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Παπαθανασίου, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνεδρίασης, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Γκούπα και το Νομάρχη Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο σχετικά με το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων με αίτημα να προχωρήσει το Υπουργείο στην εγγραφή της πίστωσης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δεδομένου πως τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβαν τη δέσμευση για τη χρηματοδότησή του.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας θα επισημάνει προς τον κ. Υφυπουργό ότι, ενώ έχουν ολοκληρωθεί με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα όλες οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου και έχει υπογραφεί η σύμβασης ανάθεσης, παραμένει σε στασιμότητα το ζήτημα της εγγραφής της πίστωσης ύψους 4,96 εκατομμυρίων _ στο Π.Δ.Ε., ώστε να δοθεί στον ανάδοχο η εντολή έναρξης εργασιών, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, μιας και πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη σημασία για την ευρύτερη περιοχή κι ένα αίτημα της Καρδίτσας εδώ και δεκαετίες. Το παραπάνω ποσό, αποτελεί άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της κατανομής που είχε λάβει ο Δήμος Καρδίτσας από το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004» και δεσμεύθηκε για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας θα μεταφέρει και προσωπικά στον κ. Υφυπουργό το αίτημα των φορέων της περιοχής μας- το οποίο έχει υποβληθεί και εγγράφως- για άμεση συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του εκθέσουν όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας θα ζητήσει και την στήριξη του Υπουργείου στην προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την οικονομική εξυγίανση και ανάκαμψη του Δήμου.

Την προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της με έμφαση στη συνετή διαχείριση, τη μείωση των δαπανών, την αύξηση των εσόδων και τη  σταδιακή αποπληρωμή των χρεών σε προμηθευτές και ασφαλιστικά ταμεία με τη λήψη νέων δανείων και την αναχρηματοδότηση παλαιότερων, δυσχεραίνει η συνεχής αποκάλυψη νέων ατιμολόγητων δαπανών- νόμιμων υποχρεώσεως της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, για τις οποίες όμως τώρα κόβονται τιμολόγια- που ανέρχονται πλέον σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Δημιουργία αθλητικών χώρων σε Καλλίθηρο και Αμπελικό
Επόμενο άρθρο Οι θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία