- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στον κόμβο του Δέλτα οι αγρότες του Νομού

Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή στέλνουν με τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Ξεκαθαρίζουν πως απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, απέναντι στην πολιτική που πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα, βάζοντας πλέον στην ημερήσια διάταξη το ίδιο το ζήτημα της επιβίωσης, οι βιοπαλαιστές αγρότες αντιπαραθέτουν την κλιμάκωση του αγώνα τους. Οι κινητοποιήσεις γίνονται και ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων, στις 15 Δεκέμβρη στη Νίκαια της Λάρισας.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, που από την Τετάρτη, έχουν βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους [1]ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στην Καρδίτσα, παραμένει και ενισχύεται το μπλόκο στον κόμβο του Δέλτα Παλαμά, παράπλευρα από τον Ε-65. Σε συνέλευσή τους οι αγρότες αποφάσισαν να βρίσκονται τα τρακτέρ στον κόμβο, να ενισχυθούν και με νέα και να βγουν και άλλοι αγρότες στο δρόμο του αγώνα.

Στη Λάρισα, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Πλατυκάμπου. Κάλεσμα παραπέρα ενίσχυσης της κινητοποίησης απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Θυμίζουμε ότι την Τρίτη 10 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, στις 5.30 το απόγευμα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη στα Τρίκαλα στις 11 π.μ. οι Αγροτικοί Σύλλογοι ετοιμάζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων

Στα άμεσα αιτήματά τους βρίσκονται οι διεκδικήσεις για: