Στις ευρωεκλογές ο λαός δεν θα αποπροσανατολιστεί


Την ημέρα της εορτής της μητέρας διάλεξε η νομαρχιακή σύμβουλος Καρδίτσας και Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Ασημίνα Σκόνδρα να πραγματοποιήσει εκδήλωση τόσο για τις προσεχείς ευρωεκλογές -καλώντας όλους και όλες να συμμετάσχουν και σε αυτή την εκλογική διαδικασία βγάζοντας νικήτρια τη ΝΔ, όσο και για να τιμήσει τις μανές της Καρδίτσας. Η κ. Σκόνδρα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσφορά της μάνας ανά τους αιώνες, αλλά και στη δημιουργία και πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού μια ημέρα πριν την εκδήλωση της, εορτάστηκε η ημέρα της Ευρώπης.

Η κ. Σκόνδρα

«Ομολογώ ότι από καιρό επιθυμούσα αυτή τη συνάντηση. Γιατί πιστεύω ότι οι απαιτήσεις των καιρών είναι τέτοιες που χρειάζεται νέος αυτοπροσδιορισμός στη σχέση πολίτη, πολιτικού και πολιτικής. Επιβάλλεται επαφή, συζήτηση, επικοινωνία, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και νέων ιδεών. Ταυτόχρονα όμως για να αντλήσω δύναμη και κουράγιο από εσάς για να συνεχίσω τον καθημερινό μου αγώνα και να συνεισφέρω στην καλυτέρευση της ζωής μας. Την σημερινή μέρα δεν την επέλεξα τυχαία. Την επέλεξα να την περάσουμε μαζί γιατί έχει πολύπλευρη και συμβολική σημασία. Χθες ήταν η μέρα αφιερωμένη στην Ευρώπη. Γιατί στις 9 Μαϊου 1950 γεννήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν, που χαρακτηρίζεται ο πατέρας της Ε.Ε., έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα στο Παρίσι. Με υπόβαθρο το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κάλεσε Ευρωπαϊκές χώρες να ενωθούν και να μοιραστούν την παραγωγή τους σε άνθρακα και χάλυβα. Χώρες που ήταν πολεμικοί αντίπαλοι ίδρυσαν τότε μια Ευρωπαϊκή Κοινότητα και οι πρώτες ύλες του πολέμου, ο άνθρακας και ο χάλυβας, πρακτικά και συμβολικά μετατράπηκαν σε μέσα συμφιλίωσης και ειρήνης. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα που οδήγησε στον σημερινό θεσμό της Ε.Ε. Η χθεσινή μέρα λοιπόν μαζί με την σημαία , τον ύμνο και το ευρώ αποτελούν το σύμβολο της Ευρωπαϊκής επιτυχίας. Γιορτάζουμε την ειρήνη, την σταθερότητα και την εθνικότητα στην γηραιά μας ήπειρο. Σήμερα δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζει η Μητέρα. Η μητέρα, ο πυρήνας της οικογένειας. Η οικογένεια, ο πυρήνας της κοινωνίας. Ο πυρήνας ενός σπιτιού. Όταν γιορτάζει η Μητέρα, γιορτάζουν οι οικογένειες. Γιορτάζουν οι κοινωνίες. Όλες οι μητέρες αξίζουν καλύτερες ημέρες. Όλες οι Ελληνίδες αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης και πρέπει να τους την εξασφαλίσουμε γιατί μάνα δεν βρίσκεται λέξη καμία να έχει στον ήχο της τόση αρμονία. Όλα τα έχει περάσει η μάνα. Η μάνα του πολέμου… του ξεριζωμού… της αγροτιάς…. της επιστήμης… της σκληρής καθημερινότητας. Το 1951 τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ήταν 6. Το 1973 έγιναν 9. Το 1981 η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της ΕΟΚ. Σήμερα τα κράτη – μέλη έχουν αυξηθεί σε 27. Η επιτυχία της οφείλεται κυρίως στον ασυνήθιστο τρόπο λειτουργίας της. Γιατί οι χώρες που την αποτελούν είναι ανεξάρτητα έθνη άλλα συνενώνουν τις εθνικές του κυριαρχίες και έτσι αποκτούν ισχύ. Παγκόσμια επιρροή που καμιά χώρα δεν θα μπορούσε να έχει μόνη της. Η Ε.Ε. υπερέβη τις διχόνοιες σε μια ήπειρο ταλαιπωρημένη από πολλές συγκρούσεις. Οι χώρες της Ε.Ε. συνεργάζονται για να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τις μεγάλες οικονομίες της διεθνούς σκηνής.

Κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να υπερασπιστεί μόνο του τα συμφέροντά του στο διεθνές εμπόριο.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών – κρατών αποδεικνύεται όταν από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό :

  • Ενισχύονται πολίτες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.
  • Όταν προάγουν και συμπληρώνουν τις εθνικές και τοπικές αρχές για μείωση των ανισοτήτων.
  • Όταν παρέχονται χρήματα για βελτίωση υποδομών.

Προτεραιότητα της η προστασία και η ενίσχυση των Ευρωπαίων αγροτών επιδοτώντας δράσεις, υποδομές, παραγωγές και νέους αγρότες, δίνοντας την ευκαιρία να εξελιχθούν σε πολλά υποσχόμενους επαγγελματίες.

Πρωταρχικό λόγο όμως στις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει η ισότητα των φύλων. Βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στόχων από το 1957 που συμπεριλήφθη στην συνθήκη της Ρώμης.

Για την ισότητα έχουν εφαρμοστεί ειδικά προγράμματα, ενθαρρύνοντας τόσο τα κράτη – μέλη όσο και τις ίδιες τις γυναίκες.

Παρ’ όλη την πρόοδο όμως, δεν υπήρξαν θεαματικά αποτελέσματα.

Γι’ αυτό το 2000 χαράχτηκε ένα πλαίσιο στρατηγικής για την ισότητα.

Χρηματοδοτήθηκε πρόγραμμα  50 εκ. ευρώ με προτεραιότητα στην ενότητα «Γυναίκες στην λήψη αποφάσεων» οι δραστηριότητες του οποίου στρέφονται:

  • Στο να αντιπροσωπεύονται οι γυναίκες σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων και σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
  • Στην οικονομική ζωή των γυναικών να μειωθεί δηλαδή το ποσοστό ανεργίας και να συμφιλιωθεί η επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή.
  • Στην προστασία της μητρότητας με την γονική άδεια, τον χρόνο απασχόλησης και καλύτερη πρόνοια για την φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων.
  • Στην κοινωνική ζωή με την επιβολή δικαιωμάτων των γυναικών, και των ίσων ευκαιριών. Του αγώνα κατά της βίας και της λαθραίας διακίνησης αυτών.
  • Στην απαλλαγή από στερεότυπα, την αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας με σκοπό την εξέλιξη του ρόλου τους στην κοινωνία.

Ο απολογισμός των 27 ετών από την ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ε. είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι η προνοητικότητα και η διορατικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Του εθνάρχη μας όπως κατεγράφη στην  συλλογική εθνική μνήμη. Αυτού που θυσίασε κάθε ιδιωτική διάσταση, που στράγγισε την ψυχή του για να προσφέρει έργο στον λαό του. Ο Πρωθυπουργός μας με παρακαταθήκη την εθνική ενότητα και ομοψυχία που πέτυχε ο  αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής στέκεται μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες. Δεν ωραιοποιεί τα πράγματα και γι’ αυτό οι πολίτες τον εμπιστεύονται. Ακολουθεί συγκροτημένο σχέδιο ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης όχι μόνο για τους λίγους.

Αγωνίζεται για την εμπέδωση της διαφάνειας. Είναι σε διαρκή μετωπική σύγκρουση με τα φαινόμενα διαφθοράς που παρέμεναν ανέγγιχτα για πολλά χρόνια και γιγαντώθηκαν μέσα σε ένα κλίμα απάθειας, ανοχής και συγκάλυψης.

Και αυτοί ακριβώς που δημιούργησαν αυτό το νοσηρό κλίμα και το καλλιέργησαν επί 20 χρόνια παρουσιάζονται σήμερα λες και ξαφνικά μεταλλάχθηκαν. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σύμμαχο το μεγαλύτερο μέρος του επικοινωνιακού περιβάλλοντος, τελευταία μας προτρέπει «κάντε τόπο, για να περάσει η Ελλάδα», ταυτίζοντας με αλαζονικό ηγεμονισμό το κόμμα του με την χώρα μας. Μια χώρα που την διαπομπεύει συστηματικά στο εξωτερικό. Μια χώρα που την διέλυσαν, όπως ομολόγησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυτή είναι η καλύτερη Ελλάδα σύμφωνα με τα στελέχη τους που νοσταλγούν την εξουσία.

Επενδύουν στην σκανδαλολογία, θέλοντας έτσι να κρύψουν την έλλειψη σχεδίου και θέσεων. Πιστεύουν έτσι ότι εισπράττουν κομματικά οφέλη. Ότι κρύβουν το αλαζονικό πρόσωπο. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε πολίτες χωρίς κρίση και μνήμη. Η Ελλάδα όμως φίλες και φίλοι δεν γυρίζει πίσω. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η λύση που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ είναι φθαρμένη, δοκιμασμένη, παλιά, άνυδρη και ανούσια. Γι’ αυτό έχει επενδύσει στο μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο, τον Κώστα Καραμανλή.

  • Που έδωσε εθνικές μάχες και τις κέρδισε.
  • Που δεν φοβάται την αλήθεια.
  • Που έχει το πολιτικό θάρρος να αναλαμβάνει ευθύνες.
  • Που ανέτρεψε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2004 και παρόλο το βαρύ φορτίο που κληρονόμησε κατάφερε η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μέσα στην δίνη της οικονομικής ύφεσης να είναι καλύτερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Με ρεαλιστικό σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης, με δραστική μείωση των δαπανών, με εντατική προσπάθεια κατά της φοροδιαφυγής με στοχευμένες παρεμβάσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να μειώσει το κόστος της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Ζήτησε κοινωνική συναίνεση ο Πρωθυπουργός από τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά η αντιπολίτευση επέδειξε για άλλη μια φορά ανευθυνότητα. Η κυβέρνηση όμως του τόπου έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να βρει άμεσες λύσεις και θα τις βρει. Η ΝΔ με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον ακολουθείτε στρατηγική για την μείωση της ανεργίας.

  • Για την παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό σύστημα, για σύγχρονες, ευέλικτες και δυναμικές ένοπλες δυνάμεις.
  • Για κράτος αποτελεσματικό και φιλικό προς τους πολίτες.
  • Για σύγκλιση της ξεχασμένης περιφέρειας με την απορρόφηση του 82% του ΕΣΠΑ.
  • Κατασκευάζονται 407 νέα έργα, το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων που γνώρισε ποτέ η χώρα συνολικού ύψους 19 δις ευρώ, ενώ την δεκαετία 1994-2003 δημοπρατήθηκαν μαζί με τα ολυμπιακά έργα, 10 δις ευρώ.
  • Με την πώληση της Ολυμπιακής απαλλάσσει τους Έλληνες φορολογούμενους από 1 εκατ. ευρώ την ημέρα.
  • Με την στήριξη των μικρομεσαίων.
  • Ανακούφισε τους αγρότες με αποζημιώσεις 500 εκ. ευρώ και δράσεις για εγγειοβελτιωτικά έργα ύψους 73 εκ. ευρώ.
  • Με την ενίσχυση της ρευστότητας για την χορήγηση δανείων.

Από τις κορυφαίες προτεραιότητες όμως της Κυβέρνησης Καραμανλή είναι και η στήριξη της οικογένειας.

  • Ψηφίστηκε ο νόμος κατά της ενδοοικογενειακής βίας.
  • Ο νέος υπαλ. Κώδικας που προβλέπει διευκολύνσεις για τους γονείς.
  • Μειώθηκε ο φόρος αναλογικά με τον αριθμό των τέκνων.
  • Με την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς των γονικών παροχών.
  • Διορίζονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί.
  • Με την θέσπιση νόμου που η σεξουαλική παρενόχληση της γυναίκας ποινικοποιείτε.
  • Με την θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης.
  • Με την παροχή στην Ελληνίδα αγρότισσα των κοινωνικών παροχών από τον ΟΓΑ του επιδόματος μητρότητας και οι παροχές περίθαλψης.
  • Αυξήθηκε το επίδομα ΟΑΕΔ για τις μητέρες κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας.
  • Με μια σειρά μέτρα για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους.
  • Με θέσπιση νόμου για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην εργασία και την αμοιβή.

Ο Κώστας Καραμανλής και η Ν.Δ. διάλεξε το μέλλον και κοιτούν σταθερά μπροστά. Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες του ένοχου χθες και του υποκριτικού σήμερα. Στις προσεχείς ευρωεκλογές πρέπει η νίκη να περάσει μέσα από την γνώση του έργου και την αξιοπιστία του λόγου. Η κοινωνία να αποδείξει την ωριμότητα της και την εμπιστοσύνη της στον Κώστα Καραμανλή. Πιστεύω πραγματικά ότι ο ελληνικός λαός δεν θα αποπροσανατολιστεί και δεν θα πέσει στην παγίδα του πανικού που προσπαθεί να σπείρει η αντιπολίτευση. Δεν θα τον κυριέψει η κακή ψυχολογία που προσπαθούν να δρομολογήσουν με την μέθοδο των αλλεπάλληλων δημοσκοπήσεων. Από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα έγιναν περισσότερες απ’ ότι στα 20 προηγούμενα χρόνια. Οι εκλογές αυτές είναι εξίσου σημαντικές με τις εθνικές και πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν στην κάλπη. Σκεφτείτε ότι τα κράτη μέλη μεταβιβάζουν εξουσίες για θέματα κοινού συμφέροντος στην Ευρωπαϊκή Βουλή εκεί που εκπροσωπούνται οι πολίτες της Ένωσης. Οι ευρωβουλευτές είναι η φωνή μας στην Ένωση. Θα’ θελα να σας θυμίσω πως ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Δημοκρατία προϋποθέτει ηγεσία που να έχει το θάρρος να λέγει την αλήθεια. Αλλά και λαό που να έχει το θάρρος να ακούει την αλήθεια και να την τιμά. Ο ελληνικός λαός λοιπόν με την κρίση, το ένστικτο και τιμώντας την αλήθεια, σε 27 ημέρες από σήμερα θα δώσει το σωστό πολιτικό μήνυμα φέρνοντας την ΝΔ πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Καλώ όλους εσάς να αποδείξουμε ότι οι Καρδιτσιώτισσες και οι Καρδιτσιώτες,

  • ξέρουμε να επιλέγουμε
  • ξέρουμε να τιμούμε
  • ξέρουμε να νικάμε».

Να σημειωθεί ότι βραβεύθηκαν οι πολύτεκνες μητέρες: Μαλιώρα Βαρβάρα 10 παιδιά, Διπλάρη Μαρία 8 παιδιά και  Μίσσα Δήμητρα, με 4δυμα.

Προηγούμενο άρθρο Απεργούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο την Πέμπτη 14 Μάη
Επόμενο άρθρο 810.00 ευρώ για συμπληρωματικές μελέτες για τις εγκαταστάσεις αγροκτήματος κτηνιατρικής στην Καρδίτσα