- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στη Δημοτική Αγορά το συλλαλητήριο των αγροτών – Τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει αυτή τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας και ώρα 12.00 το μεσημέρι, απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού.

Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στη Δημοτική Αγορά με τα αγροτικά τους μηχανήματα και αυτή αναμένεται να είναι η αρχή μόνο του νέου γύρου κινητοποιήσεων που ξεκινούν διεκδικώντας άμεση λύση στα προβλήματά τους τα οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οργάνωση του συλλαλητηρίου καθορίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανθεσσαλικής σύσκεψης που έγινε την περασμένη Δευτέρα στον Παλαμά, ενώ τα πρώτα τρακτέρ έχουν ήδη βγει στις πλατείες των χωριών δίνοντας αγωνιστικό παλμό.

Τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν στις 17 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεδριάσει η Επιτροπή Μπλόκων στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκονται τα ζητήματα του φορολογικού και του ασφαλιστικού που με όλες αυτές τις τελευταίες αλλαγές οδηγούν τον αγροτικό κόσμο στην εξόντωση, ενώ ζητούν, μεταξύ άλλων, να ισχύσει το ακατάσχετο λογαριασμού και για εκείνους.