Ειδήσεις

Στην πανυγειονομική απεργία συμμετείχε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Ν. Καρδίτσας, συμμετείχε την Τρίτη στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία.

Όλοι γνωρίζουμε, πόσο σημαντικό είναι, να υπάρχει Ισχυρή Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, έτσι ώστε να προσφέρεται ποιοτική και δωρεάν περίθαλψη στον πληθυσμό ,ακόμη και σε περίοδο Πανδημίας.

Γι αυτό το λόγο ζητούμε να καλυφθούν  με Μόνιμο Προσωπικό , όλες οι κενές θέσεις, οι οποίες ανέρχονται στις 40.000 περίπου.

Να καλυφθούν τα κενά στις  Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  και να λειτουργήσουν όλες οι κλίνες  αυτών.

Οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού,που γίνανε  τα τελευταία δύο χρόνια, δεν φτάνουν να καλύψουν τα κενά ,που δημιουργήθηκαν, λόγω συνταξιοδότησης ,μόνιμων υπαλλήλων.

Στα Νοσοκομεία καθώς και στις άλλες Μονάδες Υγείας, υπηρετούν 16.000 έκτακτοι υπάλληλοι ( Επικουρικοί,Οαεδ, Ιδοχ,Σοχ…)

Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πολλοί από αυτούς βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.  Δουλεύουν με συμβάσεις ,που ανανεώνονται συνεχώς, προσπαθώντας έτσι  το Υπουργείο να καλύψει μερικές από τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις. Ως εκ τούτου, ζητούμε την μονιμοποίησή όλων των συμβασιούχων, γιατί στον χώρο της υγείας, δεν περισσεύει κανείς!!!!

Ζητούμε Αύξηση της Χρηματοδότησης για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, δεν μπορεί να υπάρξει καμία βελτίωση ,στις υποδομές, αλλά και  μείωση της  έλλειψης ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Αίτημά μας ,εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι η ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. 

Οι υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι συνεχώς ,σε λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, AIDS ,Φυματίωση…..)  σε ιούς, καθώς και σε καταστάσεις ,που μπορει να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα υγείας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Το 10%  των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού , είναι υγειονομικοί και ένας συνάδελφός μας, έχασε την ζωή του, προσφέροντας με αυταπάρνηση  τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους του.

Ζητάμε επιτέλους, την αναγνώριση του έργου μας, με την ένταξή μας  στα ΒΑΕ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου.

Επίσης διεκδικούμε την σύσταση Ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού, με διακριτέα καθήκοντα. Λέμε ΟΧΙ στον Διαχωρισμό και στην Διχόνοια.

Τέλος ζητούμε Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ,με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Η Πρωτοβάθμια περίθαλψη, είναι πολύ σημαντική, και ειδικά τώρα με την πανδημία.

 Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, τόσο με προσωπικό, όσο και με εξοπλισμό, έτσι ώστε να επιτευχθεί, η αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτά, καθώς και  Ποιοτική Δωρεάν Περίθαλψη για όλους.

 

Προηγούμενο άρθρο Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Παραλαβή Πιστοποιητικών για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας