Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σοφάδων προσκεκλημένος του κ. Γ. Σουφλιά


Την περασμένη Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Βασίλης Κατσάρας, μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει την ημερίδα, που διοργάνωσε ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., με θέμα την παρουσίαση των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον».  

Ο κ. Σουφλιάς παρουσίασε το πλούσιο έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ τονίζοντας, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που έχει επιτελεστεί ποτέ στη χώρα μας, ύψους άνω των 19 δισ. ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, ενδεικτικά ανέφερε: Εθνικός Χωροταξικός Σχεδιασμός. Με νέες βάσεις προώθηση και ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Ενσωμάτωση στην Ελληνική νομοθεσία όλων των κοινοτικών οδηγιών για το περιβάλλον. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή. Διενέργεια αυστηρών περιβαλλοντικών ελέγχων. Ουσιαστική ενίσχυση των προστατευόμενων περιοχών. Τετραπλασιασμός της ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα. Εθνικά προγράμματα για τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων, την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη διαχείριση των αποβλήτων, στερεών, υγρών και ιδιαίτερα των επικίνδυνων. Βιολογικοί καθαρισμοί σε όλη τη χώρα για οικισμούς πάνω από δύο χιλιάδες κατοίκους.

Παράλληλα τόνισε, ότι υλοποιείται ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα έργων: Τριπλασιάστηκε το δίκτυο των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων της χώρας και εκσυγχρονίζονται αεροδρόμια και λιμάνια. Ολοκληρώθηκε η Εγνατία Οδός. Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, τα έργα στο πέταλο του Μαλιακού, στο Μετρό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε η κατασκευή με συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων «Δρόμων Ανάπτυξης» (Ε65 κλπ.) που αλλάζουν το τοπίο της Ελλάδας και δημιουργούν νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Κλίνοντας τόνισε ότι η προστασία και η ανάδειξη του περιβάλλοντος συνιστά εθνική προτεραιότητα. Οφείλουμε να μην το τραυματίζουμε αλλά να το προστατεύουμε. Αυτά τα πέντε χρόνια έγιναν πολλά για το περιβάλλον. Χρειάζονται κι’ άλλα. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζονται έντεκα εκατομμύρια υπεύθυνοι πολίτες.

Στο περιθώριο της ημερίδας, ο Δήμαρχος Σοφάδων συναντήθηκε με Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς υπουργείων, υπηρεσιακούς παράγοντες και συζήτησε για την προώθηση θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Σοφάδων.          

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Νομάρχη σε Μοσχάτο, Μεσενικόλα & Μορφοβούνι
Επόμενο άρθρο Μείωση έως και 30% στις τιμές των ξενοδοχείων