Πρωτοσέλιδο

Στα περσινά επίπεδα η τιμή του οβελία – Πόσο πωλούνται το αρνί και το κατσίκι στην Καρδίτσα


Ελάχιστες μόνον ημέρες πριν από το Πάσχα και η κίνηση στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας αρχίζει σιγά-σιγά να αυξάνει, αν και σε καμία περίπτωση τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια.

ovelias-2

Ελλείψει χρημάτων, το καταναλωτικό κοινό – στην πλειοψηφία του τουλάχιστον – είναι πολύ συγκρατημένο και προσπαθεί να βρει τις χαμηλότερες δυνατές τιμές ώστε να γεμίσει κάπως το πασχαλινό τραπέζι.

Όσο για το πώς διαμορφώνονται οι τιμές του οβελία στην αγορά της Καρδίτσας, η απάντηση είναι πως κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι και έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι όσο πιο ΄΄συγκρατημένες΄΄ γίνεται για να βοηθηθούν οι καταναλωτές και κατ ΄ επέκταση να μπορέσουν να πουλήσουν οι κρεοπώλες.

Έτσι, λοιπόν, και όπως μας ανέφεραν από το κρεοπωλείο του κ. Χρ. Πρίτσα που είναι και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας, το αρνί θα το βρείτε να κοστίζει 8 ευρώ και 50 λεπτά το κιλό και το κατσίκι πωλείται προς 8 ευρώ και 80 λεπτά το κιλό.

Όπως τονίζουν συνεχώς αυτό το διάστημα οι κρεοπώλες του Νομού μας, ο καταναλωτής θα πρέπει να προτιμήσει και φέτος τα ντόπια, παραδοσιακά κρεοπωλεία αφού η ποιότητά τους είναι εξαιρετική.

Όλοι πλέον ευελπιστούν ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή η κίνηση θα αυξηθεί και οι καταναλωτές – έστω και με περιορισμένες ποσότητες – θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες του πασχαλινού τραπεζιού.

Η κατανάλωση θα καλυφθεί από τρία βιομηχανικά σφαγεία που λειτουργούν στην Καρδίτσα, ενώ οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι συνεχείς ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων και να παταχθούν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Τα κρεοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Προηγούμενο άρθρο Στον ΣΘΕΒ συνάντηση για το Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη αγάπης στην ορεινή Αργιθέα