Ειδήσεις

Στα περσινά επίπεδα η τιμή του οβελία – Πόσο πωλούνται το αρνί και το κατσίκι στην Καρδίτσα


Ελάχιστες μόνον ημέρες πριν από το Πάσχα, κι όμως η κίνηση στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας – μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον – καταγράφει πτώση της τάξης του 10 – 15% σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό μας τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Καρδίτσας κ. Χρήστος Πρίτσας μιλώντας για το πώς έχει έως τώρα η κατάσταση.

Ελλείψει χρημάτων, το καταναλωτικό κοινό – στην πλειοψηφία του τουλάχιστον – είναι πολύ συγκρατημένο και προσπαθεί να βρει τις χαμηλότερες δυνατές τιμές ώστε να γεμίσει κάπως το πασχαλινό τραπέζι.

Όσο για το πώς διαμορφώνονται οι τιμές του οβελία στην αγορά της Καρδίτσας, η απάντηση είναι πως κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι και έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε είναι όσο πιο ΄΄συγκρατημένες΄΄ γίνεται.

Έτσι, λοιπόν, το αρνί θα το βρείτε να κοστίζει από 8,90 έως 9,00 ευρώ το κιλό και το κατσίκι πωλείται από 9,50 έως 10,00 ευρώ το κιλό.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Καρδίτσας κ. Πρίτσας «Ο καταναλωτής θα πρέπει να προτιμήσει και φέτος τα ντόπια, παραδοσιακά κρεοπωλεία και να είναι σίγουρος ότι η ποιότητά τους είναι εξαιρετική. Προσπαθήσαμε πραγματικά ώστε να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ του παραγωγού, του κρεοπώλη και του καταναλωτή».

Όλοι πλέον ευελπιστούν ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή η κίνηση θα αυξηθεί και οι καταναλωτές – έστω και με περιορισμένες ποσότητες – θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες του πασχαλινού τραπεζιού.

Στην αγορά της Καρδίτσας, πάντως, υπάρχει απόλυτη επάρκεια, ενώ η ζήτηση θα καλυφθεί από τα τρία βιομηχανικά σφαγεία που λειτουργούν στο Νομό.

Τα κρεοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

 

Προηγούμενο άρθρο Δραστηριότητες του ΚΑΠΗ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο το Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου