Στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων το νέο ΤΕΙ Διατροφής & Διαιτολογίας Καρδίτσας


  Πανέτοιμο να δεχθεί τους πρώτους του σπουδαστές είναι το νέο τμήμα ΤΕΙ Καρδίτσας με αντικείμενο τη διατροφή και διαιτολογία, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδειας κ. Σπύρο Ταλιαδούρο. Ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε πως στην παρούσα φάση βρισκονται στη στελέχωση του νέου ΤΕΙ, ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας αναζητούν το χώρο που θα κατασκευαστεί το νέο κτίριο που θα στεγάσει το τμήμα.

Ο κ. Ταλιαδουρος

«Για το 4ο ΤΕΙ έχουν ετοιμαστεί ήδη οι αίθουσες του λυκείου που θα φιλοξενήσουν τους φοιτητές του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολόγια  από το νέο ακαδημαϊκό έτος, οι οποίοι παράλληλα θα χρησιμοποιούν τα εργαστήρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. Παράλληλα θα προκηρυχθούν 4 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού ως μόνιμου, έχουν διατεθεί 2 θέσεις διοικητικού προσωπικού και έχει υπογραφεί η απόφαση από το Υπ. Οικονομικών και τον κ. Λεγκα, ζητήθηκε για προσωρινή ενίσχυση του Διοικητικού Προσωπικού και θα υπάρξει απόσπαση των εκπαιδευτικών που ενδεχομένως επιθυμούν για να βοηθήσουν επιστημονικά και τεχνικά το νέο τμήμα. Είμαστε επίσης σε συνεργασία με το δήμο προκειμένου να υπάρξει χώρος ο οποίος να είναι ενταγμένος σε ρυμοτομικό σχέδιο ώστε να προχωρήσει η ανέγερση και νέου κτιρίου. Διότι με νόμο που θα έρθει εντός Ιουλίου στη Βουλή, παρέχεται η δυνατότητα στα ΤΕΙ να έχουν τεχνικό σύμβουλο τον ΟΣΚ με ειδική διεύθυνση που δημιουργείται, ώστε να μπορούν και αυτά να εντάσσονται σε προγράμματα ΣΔΙΤ. Έτσι λοιπόν είναι θέμα δημοτικού ρυμοτομικού σχεδίου αν θα αρχίσει να κατασκευάζεται άμεσα το νέο κτίριο». 

Περιεχόμενο σπουδών

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης και ανάπτυξης της τεχνολογίας της διατροφής – διαιτολογίας με έμφαση στη διατήρηση και βελτίωση της ανθρώπινης υγείας μέσω της επίδρασης της δίαιτας και της σύστασης των τροφίμων. Ως άνθρωπος νοείται το άτομο αλλά και οι ανθρώπινες πληθυσμιακές ομάδες. Το τμήμα έχει ως αποστολή τη μετάδοση και παραγωγή εφαρμοσμένων γνώσεων στη διατροφή και διαιτολογία του ανθρώπου, μέσω εκπαίδευσης και έρευνας, δίνοντας στους σπουδαστές άρτια επιστημονική κατάρτιση και τα εφόδια για επιτυχή επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του ο πτυχιούχος του Τμήματος, διαθέτει τις κατάλληλες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις καθώς και τις πρακτικές δεξιότητες εφαρμογής των γνώσεων αυτών, ώστε να μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος. Όσον αφορά στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, αυτό περιλαμβάνει μαθήματα γενικής υποδομής που αποσκοπούν στην απόκτηση των βασικών γνώσεων και την κατανόηση του γνωστικού αντικειμένου του τμήματος καθώς και μαθήματα διοίκησης, οικονομίας, νομοθεσίας και ανθρωπιστικών σπουδών. Επίσης περιλαμβάνονται μαθήματα ειδικής υποδομής, τα οποία αποτελούν τη βάση της επιστήμης της Διατροφής – Διαιτολογίας και μαθήματα ειδικότητας που συνιστούν τη φύση και τον προορισμό του Τμήματος.

Προηγούμενο άρθρο Καθαρή Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Καραϊσκάκεια 2009: Πανηγυρικά έκλεισε η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων