Σπ. Ταλιαδούρος: «Με αταλάντευτη πολιτική στάση ευθύνης, χωρίς παρεκκλίσεις και λαϊκισμούς ψηφίσαμε όχι στο Μνημόνιο του 2010 και ναι στη δανειακή σύμβαση»


Ο Βουλευτής Καρδίτσας και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, επισκεπτόμενος τα Δημοτικά Διαμερίσματα Γεωργικού, Κρύας Βρύσης, Ξινονερίου, Αγ. Γεωργίου, Μεταμόρφωσης, Μαραθέα, Πεδινού και Κοσκινά, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους, επεσήμανε για άλλη μια φορά την υπεύθυνη πολιτική στάση της Ν.Δ. ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού χωρίς μικροκομματισμούς, παρεκκλίσεις και λαϊκισμούς καταψήφισε το Μνημόνιο του 2010 και υπερψήφισε τη Δανειακή Σύμβαση, δίνοντας ελπίδα στην Ελλάδα του αύριο.

Ειδικότερα, στην τοποθέτηση του ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος αναφέρει τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, επέδειξε αταλάντευτη στάση ευθύνης, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς λαϊκισμούς, με μοναδικό κριτήριο πάντα το συμφέρον του τόπου, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που πορεύτηκε χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό, και κυρίως χωρίς ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, πριν περίπου δύο χρόνια, το 2010, καταψηφίσαμε το Μνημόνιο, γιατί οδηγούσε τη χώρα στο ΔΝΤ αντίθετα με τις εκτιμήσεις μας για την αναγκαιότητα προσφυγής σε αυτή την προοπτική. Το καταψηφίσαμε γιατί δεν είχε καμία αναπτυξιακή διάσταση για το αύριο, και παρέμενε εγκλωβισμένο στην αδιέξοδη πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της αύξησης των φόρων, που θα μας οδηγούσαν, όπως και έγινε σε νέα μέτρα και αυτά με τη συνταγή της λιτότητας. Είπαμε σωστά όχι στο Μνημόνιο του 2010 γιατί όπως τελικά αποδείχτηκε εκ των υστέρων τα μέτρα του:

1.    ενέτειναν την ύφεση και την οικονομική ασφυξία,
2.    εκτόξευσαν το χρέος
3.    δεν μείωσαν παρά ελάχιστα το έλλειμμα του 2009
4.    δεν έδωσαν την παραμικρή πνοή ανάπτυξης,
5.    υπονόμευσαν την κοινωνική συνοχή
6.    δημιούργησαν νέες στρατιές ανέργων,
7.    γέμισαν τους δρόμους με «λουκέτα»,
8.    οδήγησαν τον πληθωρισμό κοντά στο 6%,
9.    επέβαλαν τη γενική κατάθλιψη

Αντιθέτως, ήταν υποχρέωσή μας να ψηφίσουμε τη δανειακή σύμβαση γιατί η ψήφιση της απέτρεψε,

1.    την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη
2.    την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την άτακτη επιστροφή στη δραχμή, γεγονός που θα σήμαινε:

·    να μείνει η χώρα χωρίς στηρίγματα και χωρίς δυνατότητα να πληρώνει τα στοιχειώδη ή να εισάγει το οτιδήποτε
·    να γίνει η Ελλάδα έρμαιο στα χέρια όσων την επιβουλεύονται
·    να γίνει λεηλασία του εθνικού πλούτου της χώρας

Το ναι στη δανειακή σύμβαση, που είναι διαφορετικό πράγμα από το Μνημόνιο, την ώρα που η χώρα βρισκόταν στον γκρεμό σημαίνει ναι στην,

1.    μείωση του χρέους για πάνω από 100 δισεκατομμύρια,
2.    μείωση των μελλοντικών ελλειμμάτων κατά 4-5 δισεκατομμύρια τουλάχιστον, κάθε χρόνο από λιγότερους τόκους,
3.    διάσωση του τραπεζικού συστήματος, δηλαδή των καταθέσεων και της ρευστότητας, χωρίς τα οποία δεν υπάρχει ούτε οικονομία ούτε ευημερία, ούτε καμιά προοπτική,
4.    εξοικονόμηση χρόνου πολύτιμου για να διαπραγματευθούμε Ανάκαμψη και Ανάπτυξη, αφού η αποπληρωμή του νέου χρέους μετατίθεται για 20-30 χρόνια,
5.    εξασφάλιση αναπτυξιακής δυναμικής σε περίπτωση που εκδοθούν ευρωπαϊκά ομόλογα και η Ελλάδα δεν είναι χρεοκοπημένη.

Τέλος, με την επιλογή της αυτή η Ν.Δ. πέτυχε,

1.    να απομακρυνθεί ο Γ. Παπανδρέου από την κυβέρνηση καθώς η διακυβέρνηση του ήταν επικίνδυνη για τη χώρα και
2.    να οδηγηθούμε σε εκλογές 1,5 χρόνο πριν τη λήξη της τετραετίας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την Ελλάδα της Ελπίδας.»

Προηγούμενο άρθρο Τρίτη γυναίκα στην 7αδα του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πεζοπορία και εθελοντική συντήρηση μονοπατιού από τον Ορειβατικο σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ)