Ειδήσεις

Σκόραρε και ενίσχυσε το Χαμόγελο του Παιδιού ο Ηρακλής Παλαμά


Έπεσε την Κυριακή το απόγευμα στο AEL FC Arena η αυλαία του τριήμερου τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο», που διοργάνωσε η ΕΠΣΛ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων και με τη στήριξη εθελοντικών ομάδων, συλλόγων, υπηρεσιών και φορέων της πόλης, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Ήταν η δεύτερη φορά που η Λάρισα φιλοξένησε μία τέτοια διοργάνωση (η αρχή είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2014) και η οποία φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ο αριθμός των ομάδων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος, ενώ το τουρνουά διευρύνθηκε κατά μία ημέρα. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, οργανωτική και αγωνιστική, καθώς 136 ομάδες με περισσότερα από 1.500 παιδιά από δημοτικά Σχολεία του νομού και ακαδημίες ποδοσφαιρικών σωματείων, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, χάρηκαν το αγαπημένο τους άθλημα το ποδόσφαιρο και παράλληλα έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης για τα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και αυτή εξίσου σημαντική καθώς και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης υπολογίζεται ότι κόπηκαν περισσότερα από 2.000 εισιτήρια.

Το παρών σε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου έδωσε και ο Ηρακλής Παλαμά με τρία απο τα τμήματα της Ακαδημίας (Προπαιδικό, Junior και Projunior), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές και να απολαύσουν ποδόσφαιρο αλλά και συνεισφέρουν για έναν ιερό σκοπό όπως είναι η ενίσχυση των παιδιών που το έχουν ανάγκη.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονισθεί ότι πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε -και τις τρεις ημέρες- παράλληλες εκδηλώσεις μαθησιακού χαρακτήρα για τα παιδιά. Η έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων από την 1η Στρατιά, η καμπάνια του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας για την κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών και μία σειρά άλλων ενημερωτικών δράσεων από το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ. για τους δότες μυελού των οστών, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, το Γ’ Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και το Σώμα Σαμαρειτών και Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού συνέβαλαν στο να διεξαχθεί μία εκδήλωση διαφορετική από τις προηγούμενες. Ένα ιδιαίτερο χρώμα στην όλη εκδήλωση έδωσαν οι μαθητές του «Dance Club Larisa» που παρουσίασαν μοντέρνους χορούς, οι αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής του Γ.Σ. Νίκη Λάρισας, οι τσιρλίντερς του Προμηθέα αλλά και  οι «μικροί ήρωες» της Δήμητρας Μπαράτση.

Η αυλαία του τουρνουά έπεσε με την τελετή λήξης, στην οποία ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βράβευσε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση.Περισσότεροι από 1.500 μικροί άσοι από δημοτικά σχολεία και ακαδημίες ποδοσφαιρικών συλλόγων πήραν μέρος στη διοργάνωση και έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, ενώ τα εισιτήρια ξεπέρασαν τα 2.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις ομάδες δόθηκε τιμητική πλακέτα και σε κάθε παιδί ατομικός έπαινος.

Τους αγώνες του τουρνουά διηύθυναν οι διαιτητές Καλισόπουλος, Πάλλας, Μπουρονίκος, Κουϊμτζής και Γκανάτσιου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (τα οποία μικρή σημασία έχουν) που σημειώθηκαν στα χθεσινά απογευματινά παιχνίδια

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Γήπεδο 1 προπαιδικό

Ηρακλής Παλαμά-Αστραπή Ν. Π.             4-0

Ηρακλής Παλαμά-Ομόνοια/Πλίτση           2-0

 

Γήπεδο 1 Juniors

Ομόνοια/Πλίτση-Αστραπή Ν. Π.       2-0

Πελασγιώτιδα-Ηρακλής Παλαμά    1-3

 

Γήπεδο 2 Ακαδημιών

Πελασγιώτιδα-Ολύμπικ Ακαδημία             6-1

Ατρόμητοι/Θύελλα-Πελασγιώτιδα            0-1

Ομόνοια/Πλίτση-Πηνειός                        5-0

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθήρου : Εκδρομή σε Ζαγοροχώρια και Κόνιτσα
Επόμενο άρθρο Αγωνιστική Ενότητα (ΑΔΕΔΥ) : Για την νίκη στους αγώνες