Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης Κυπριακό, με ενεργοποίηση των συνομιλιών των δυο κοινοτήτων, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και αποφυγή των ενεργειών, που τορπιλίζουν τον διάλογο, υπογράμμισε ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός εξωτερικών, κ. Κώστας Τσιάρας κατά την διήμερη επίσκεψη στην Λευκωσία, σε επίσημη αποστολή της Βουλής.
Κατά την παραμονή του στην Κυπριακή πρωτεύουσα ο κ. Τσιάρας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλη την πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκτός του Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Τσιάρας είχε συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη και κ. Ιωάννη Κασσουλίδη, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, κ. Γιαννάκη Ομήρου και τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Γεώργιο Βαρνάβα και κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Με τον κ. Νεοφύτου, μάλιστα, ο βουλευτής Καρδίτσας έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη φιλική σχέση, από την θητεία του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, ενώνοντας πολλές φορές τις δυνάμεις τους για τις εθνικές επιδιώξεις στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.
Στις συναντήσεις με τους Κύπριους Αξιωματούχους κυριάρχησαν τα θέματα των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Τόσο η εκλογή του κ. Ακιντζί στην τουρκοκυπριακή ηγεσία και η ελπίδα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όσο και οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μάλιστα, από την πλευρά της Κυπριακής ηγεσίας έγινε μια ενδελεχή και πλήρης ενημέρωση για τη δική τους εμπειρία από το πρόγραμμα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αναφέρθηκαν στις απαραίτητες δύσκολες αποφάσεις, που έπρεπε να παρθούν για την αποφασιστική προώθηση της μεταρρυθμιστικής πολιτικής εξυγίανσης της οικονομίας, αλλά και την εποικοδομητική στάση, που τήρησαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εντός της Κυπριακής Βουλής, ώστε να ελπίζουν βάσιμα στην έξοδο τους από το μνημόνιο εντός του 2016.
Τέλος, ο κ. Τσιάρας είχε μια εγκάρδια συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, ενώ επισκέφτηκε το Αρχηγείο της Εθνικής Φρουράς και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου συναντήθηκε με την κυπριακή στρατιωτική ηγεσία και την ελληνική στρατιωτική διοίκηση.