Σημαντικές αποφάσεις της Ν.Ε Έργων


Ανατέθηκαν τρία (3) μικροέργα επισκευής σχολείων και εγκρίθηκε η δημοπράτηση τεσσάρων (4) νέων έργων. Εγκρίθηκε ο φάκελος της μελέτης Βραγκιανά Ρόγκια-Όρια Ν. Ευρυτανίας.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε:

1.  την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Νέο w.c και Γραφείο Δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού» προϋπολογισμού 90.000,00€ με ΦΠΑ. Από τη μελέτη προβλέπεται να γίνουν νέα W.C και γραφείο δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού καθώς και άλλες εργασίες επισκευής του διδακτηρίου. Η δημοπρασία έγινε την Τρίτη 29 Ιουλίου 2008. Κατατέθηκαν κι έγιναν δεκτές πέντε (5) προσφορές και το έργο ανατέθηκε στη μειοδότρια ατομική εργοληπτική επιχείρηση «Μαρκούτης Γεώργιος του Ευαγγέλου» με μέση έκπτωση 7%.

2.  την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «εργασίες ανακαίνισης στο δημοτικό σχολείο Κρυονερίου», προϋπολογισμού 15.000,00€ με ΦΠΑ, στην ατομική εργοληπτική επιχείρηση «Γεώργιος Θέος» με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης τρία τοις εκατό (03,00%), που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο αφορά την καθαίρεση των εξωτερικών επιχρισμάτων για την αποκάλυψη και αρμολόγημα της λιθοδομής, επένδυση της δεξαμενής καυσίμων με δρομικό τοίχο, χτίσιμο δρομικού τοίχου μεταξύ W.C και λεβητοστασίου, άνοιγμα παραθύρου στην αίθουσα του νηπιαγωγείου, αποξήλωση της υπάρχουσας καμινάδας και τοποθέτηση νέας από ανοξείδωτη λαμαρίνα. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

3. την απόρριψη της ένστασης και την κατακύρωση της δημοπρασίας του έργου «Αντικατάσταση στέγης στο Δημοτικό σχολείο Ζαϊμίου» προϋπολογισμού 36.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Πολύκαρπος Μητσάκης» με μέση έκπτωση δημοπρασίας είκοσι πέντε τοις εκατό (25%). Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η αντικατάσταση στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Ζαϊμίου.

4. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή νέων W.C στο Δημοτικό Σχολείο Αρτεσιανού» προϋπολογισμού 90.000,00με ΦΠΑ. Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν καθαίρεση των παλαιών W.C στο Δημοτικό Σχολείο Αρτεσιανού η στέγη των οποίων αποτελείται από φύλλα αμιάντου, ανέγερση νέων W.C, ανακαίνιση του υπάρχοντος W.C των δασκάλων που βρίσκεται μέσα στο σχολικό κτίριο, αντικατάσταση των καμινάδων από αμίαντο και αντικατάσταση τους με νέες ανοξείδωτες, διαχωρισμός των δεξαμενών καυσίμου με δρομικό τοίχο και στα δύο λεβητοστάσια του σχολείου.

5. την έγκριση μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Κατασκευή στέγης στο Νηπιαγωγείο Προαστίου» προϋπολογισμού 45.000,00 με ΦΠΑ. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή στέγης στο Νηπιαγωγείο Προαστίου. Η υπάρχουσα σκεπή αποτελείται από πλάκα και περιμετρικά αυτής από τοιχοποιία ύψους 50 εκ. περίπου. Η υγρομόνωση της πλάκας λόγω παλαιότητας παρουσιάζει φθορές με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό μέρος της οροφής και των τοίχων του νηπιαγωγείου. Για το λόγο αυτό θα κατασκευαστεί ξύλινη στέγη στην πλάκα για την προστασία του κτηρίου και την ασφάλεια των παιδιών.

6. την έγκριση μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Κατασκευή στέγης στο Νηπιαγωγείο Αγ.Τριάδας» προϋπολογισμού 45.000,00 με ΦΠΑ. Η υπάρχουσα σκεπή αποτελείται από πλάκα και θα κατασκευαστεί ξύλινη στέγη στην πλάκα για την προστασία του κτηρίου και την ασφάλεια των παιδιών.

7. την έγκριση μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Αντικατάσταση στέγης στο Νηπιαγωγείο Πεδινού» προϋπολογισμού 20.000,00 με ΦΠΑ. Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση στέγης στο Νηπιαγωγείο Πεδινού. Θα γίνει καθαίρεση επικεραμώσεων του Νηπιαγωγείου λόγω ακαταλληλότητας, τεγίδωση στέγης από πριστή ξυλεία, Σανίδωμα στέγης και επικεράμωση με Ρωμαϊκά κεραμίδια.

8. την έγκριση φακέλου και Συγγραφής Υποχρεώσεων του έργου «Μελέτη Οδού Βραγκιανά-Ρόγκια-Όρια Ν. Ευρυτανίας». Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» με προϋπολογισμό 180.000,00€. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για την κατασκευή-βελτίωση της διανομαρχιακής οδού Βραγκιανά-διασταύρωση προς Ρόγκια-Όρια με Ν. Ευρυτανίας. Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης με τους όμορους Νομούς Άρτας, Ευρυτανίας & Αιτωλοακαρνανίας ενώ αποτελεί την κύρια ασφαλτοστρωμένη σύνδεση του οικισμού Ρόγκια με την έδρα του Δήμου (Βραγκιανά) και την πρωτεύουσα του Νομού. Η υφιστάμενη οδός είναι χωματόδρομος χωρίς υποδομή, με ομαλές κλίσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα πρανή. Η μελέτη βελτίωσης της οδού, με την εφαρμογή σύγχρονων, ασφαλών γεωμετρικών χαρακτηριστικών κρίνεται αναγκαία. Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έξι (6) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού.

Προηγούμενο άρθρο Επέστρεψε από Ισπανία η σχολή Αστυφυλάκων
Επόμενο άρθρο Ευθύνες για την ανυπαρξία υποδομών