Ειδήσεις

Σε Φεστιβάλ παραδοσιακού τραγουδιού ο Απόλλωνας


Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της  Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ παραδοσιακού τραγουδιού, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο ο  Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χάλκης υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλελέρ. Οι έξι αξιόλογες χορωδίες που συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή γιορτή του τραγουδιού, κατάφεραν με τα τραγούδια τους να ταξιδέψουν το κοινό σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Από πολύ νωρίς πλήθος κόσμου κατέκλεισε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Νίκαιας, που είναι και η έδρα του Δήμου Κιλελέρ, και χειροκρότησε θερμά τα χορωδιακά σχήματα. Παρήγορο σημάδι αυτό, ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουμε να ξεθωριάζουν οι ταυτότητες, ιδιαίτερα των οικονομικά αδύνατων κρατών. Η γλώσσα, τα έθιμα, τα τραγούδια, οι χοροί, τα δρώμενα είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι κάθε έθνους και θα πρέπει να τα διαφυλάξουμε, γιατί έτσι εξασφαλίζουμε τη συνέχειά μας ως έθνος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τα μέλη του δραστήριου Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, καθώς και ο Δήμος Κιλελέρ που στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.

Παρόντες στο Φεστιβάλ ήταν ο Δήμαρχος, Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Ρίζος Κομήτσας, οι αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο τ. Αντιδήμαρχος και εντεταλμένος τώρα Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας, Κώστας Ψημμένος, που συνόδεψε τη Χορωδία του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας., η οποία την Πέμπτη στις 6.00 μ. μ. στο Παυσίλυπο θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θεατρική παράσταση για την ΙΡΑ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Καταλυτική η παρουσία της περιφέρειας σε έκθεση τουρισμού στο Βελιγράδι