Σε ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και ΚΕΠΕΠ στελέχη του Γραφείου Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ


Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι απαραίτητες υποδομές για την πρόσβαση ενός πολίτη ΑΜΕΑ.

Τα στελέχη του Γραφείου Προσβασιμότητας ΑμεΑ της 5ης Υ.ΠΕ, επισκέφτηκαν στο πλαίσιο των δράσεων και αρμοδιοτήτων τους, το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας  ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και  ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας. Στην επίσκεψη παρόν ήταν και ο Υποδιοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Σωτήριος  Μαντές.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων με τις διοικήσεις των ανωτέρω φορέων παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι στόχοι του Γραφείου Προσβασιμότητας ΑμεΑ καθώς  και οι βέλτιστες υποδομές που αφορούν τα ΑμεΑ στο δομημένο περιβάλλον αλλά και οδηγίες σχετικά με την εξυπηρέτηση ενός πολίτη ΑμεΑ. Πραγματοποιήθηκε επίσης καταγραφή και αποτύπωση των  δομών προσβασιμότητας που υπάρχουν στους ανωτέρω φορείς. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος , ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ κ. Σπυρίδων Παλαπέλας , ο Διοικητής του ΚΕΠΕΠ κ. Θεόδωρος Αντωνίου,  οι Διευθυντές και τα στελέχη των φορέων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από πλευράς της Διοίκησης της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δίνοντας ιδιαίτερη  βαρύτητα στον ευαίσθητο τομέα της προσβασιμότητας στους χώρους των Νοσοκομείων και των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, τον Υποδιοικητή κ. Σωτήριο Μαντέ συνόδεψαν ο Διευθυντής της 5ης Υ.ΠΕ κ. Ιωάννης Γκογκογιάννης ενώ τις παρουσιάσεις από το Γραφείο Προσβασιμότητας πραγματοποίησαν τα στελέχη  κ. Δημήτριος Πάτσιος υπεύθυνος του γραφείου, κ. Χαρίλαος Αποστολίδης Μηχανικός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και η κα Αγγέλα Δημότσιου, εργοθεραπεύτρια του Κ.Π.Α.Α. “Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ”.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα έργα που υπάρχουν σε εξέλιξη στους ανωτέρω φορείς και διευθετηθήκαν θέματα οργανωτικής και διοικητικής φύσεως σε συνεργασία με τα στελέχη της 5ης Υ.ΠΕ. 

Προηγούμενο άρθρο Προβληματισμός για τις ενεργειακές καλλιέργειες στο Νομό
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνονται αύριο οι τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Ιτάμου