Σε ετοιμότητα η Νομαρχία για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών


  Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας για τη διεξαγωγή των αυριανών Ευρωεκλογών. Οι σάκοι με το εκλογικό υλικό είναι έτοιμοι προ ημερών και μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν παραληφθεί στο σύνολό τους από τους Δήμους, για να διανεμηθούν στη συνέχεια στα 310 εκλογικά τμήματα του νομού.

Να υπενθυμίσουμε πως οι πολίτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν την Κυριακή, ημέρα των Ευρωεκλογών, μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠ της ΝΑ Καρδίτσας το Σάββατο 6-6-2009 και την Κυριακή 7-7-2009 στο τηλέφωνο 2441079999 και ώρες από 8.00 μέχρι 20.00.

Επίσης, οι πολίτες που έχουν πρόσβαση στο Internet μπορούν να πληροφορηθούν για το ίδιο θέμα από την ιστοσελίδα:  http://www.ypes.gr/. Τέλος, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τα αποτελέσματα των εκλογών μέσα από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας και συγκεκριμένα μέσα από το εικονίδιο «Ευρωεκλογές 2009» που βρίσκεται στην αρχική σελίδα του συνδέσμου http://www.karditsa.gr/.

27 κόμματα προς ψήφιση

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 27 κόμματα και συμπράξεις κατέρχονται σ’αυτή την εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα προκειμένου να διεκδικήσουν μια ψήφο και κατ’ επέκταση μια θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στην Καρδίτσα τα κόμματα που κατέρχονται στο στίβο των εκλογών, είναι 25 αφού δυο από αυτά δεν κατέθεσαν τις δηλώσεις τους έγκαιρα στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για τις άλλες πόλεις της Ελλάδος, παρά μόνο για την Αττική. Ωστόσο τα 25 κόμματα είναι:

  1. ΝΔ (Νέα Δημοκρατία)
  2. ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα)
  3. ΚΚΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος)
  4. ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς)
  5. ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός)
  6. ΑΣΚΕ (Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος)
  7. Κόμμα Φιλελευθέρων
  8. Δημοσθένης Βεργής – Έλληνες Οικολόγοι
  9. Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ – Τροτσκιστές)
  10. Φιλελεύθερη Συμμαχία
  11. Ένωση Κεντρώων
  12. Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή
  13. ΠΑ.Μ.ΜΕ (Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο)
  14. Κοινωνία
  15. Μ-Λ ΚΚΕ (Μαρξιστικό – Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος)
  16. Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο
  17. Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση – Κυνήγι – Ψάρεμα – Παράδοση)
  18. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή)
  19. Κόμμα Νέων
  20. Δράση
  21. Οικολόγοι Πράσινοι
  22. ΟΑΚΚΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ)
  23. Οικολόγοι Ελλάδας
  24. ΕΛ.ΕΝ (Ελληνική Ενότητα)
  25. Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

Κάλπες

Από τις 7 το πρωί της Κυριακής έως τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα είναι ανοιχτές οι κάλπες σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το νέο νόμο, δικαίωμα ψήφου έχουν και οι γεννηθέντες το 1991 εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, οι ετεροδημότες που δήλωσαν έως τις 3 Μαρτίου τον τόπο που θα ήθελαν να ψηφίσουν, οι κοινοτικοί εκλογείς αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και αστυνομικοί, βάση της καταστάσεως που έχει κατατεθεί στα αρμόδια Πρωτοδικεία. Ο Γενικός Διευθυντής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας κ. Χαρ. Πολυζόπουλος καθορίστηκε γενικός υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία των εκλογικών συνεργείων και γενικά για τη διενέργεια των εκλογών

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Το εμπόριο Ελπίδας στα προγράμματα απασχόλησης