Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 21/1/2013 οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας που εκτελούνται στα πλαίσια του έργου: «Ενοποίηση και περιβαλλοντική αποκατάσταση δημόσιου χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας», αρχικού προϋπολογισμού 1.200.000€ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας – Ηπείρου 2007-13 του ΕΣΠΑ.
Στη φάση αυτή από τον ανάδοχο του έργου εκτελούνται χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου που αναμένεται να εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Τον χώρο επισκέφθηκε την Παρασκευή 1/3 ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων και Πολεοδομίας κ. Φιλ Κωτούλας συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών κ.κ. Β. Ελευθερίου και τις επιβλέπουσες μηχανικούς του έργου κ.κ. Ε. Κόγια και Μ. Κόφφα
προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών που προβλέπεται βάσει της σύμβασης να έχουν ολοκληρωθεί σε 12μήνες.
« Με τις τεχνικές παρεμβάσεις και τις φυτεύσεις που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο φιλόξενο και πολυλειτουργικό για άθληση, ανάπαυση και αναψυχή. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο ανάπλασης για την πόλη και το Δήμο μας που προώθησε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ η παρούσα Δημοτική Αρχή, με το οποίο επιδιώκουμε να ανακτήσει ο περιβάλλων χώρος του Δημοτικού Σταδίου τον κομβικό του χαρακτήρα και να λειτουργήσει ως καταλύτης για την γενικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί είσοδο της πόλης και τον σημαντικότερο αθλητικό της πόλο.” επισημαίνει σχετικά με το έργο ο κ. Φιλ. Κωτούλας
Σημειώνεται οτι κατά την εκτέλεση των εργασιών δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου που θα συνεχίσει να φιλοξενεί κανονικά τους αγώνες.
Συνοπτική περιγραφή της παρέμβασης
Τα σημαντικότερα στοιχεία της σχεδιαζόμενης παρέμβασης είναι:
-Η ανάδειξη του βόρειου μετώπου της περιοχής επί της οδού Λαρίσης με την καθαίρεση του τοίχου, τον εμπλουτισμό των εικόνων του δομημένου χώρου με στοιχεία πράσινου (υψηλού και χαμηλού) ορατού σε όλο σχεδόν το μήκος και την δημιουργία ανοικτών πλατωμάτων στάσης και περιπάτου.
-Η ενοποίηση της περιοχής με το αθλητικό πάρκο δυτικά, με την καθαίρεση τμήματος του τοίχου. Η ενοποίηση ενδυναμώνεται με την ολοκλήρωση του περιπάτου γύρω από το αθλητικό στάδιο δια μέσου σύντομης και ευχάριστης διαδρομής σχεδιασμένης μέσα στις νέες περιοχές πράσινου.
– Η οριοθέτηση και παράλληλα προστασία της περιοχής παρέμβασης από τις αθλητικές δραστηριότητες του γηπέδου, με την ανέγερση νέου τοίχου που χωροθετείται στο νότιο όριο της περιοχής μελέτης, ενώ η πυκνή φύτευση των νησίδων βόρεια αποκρύπτουν σε μεγάλο βαθμό το μέγεθός του.
-Η λιτή διαμόρφωση του πεζόδρομου ανατολικά της περιοχής και ο σχεδιασμός χώρου στάθμευσης .
-Η φύτευση μεγάλων περιοχών ανατολικά (80% του συνόλου της περιοχής) με ποικιλία φυτικών ειδών αξιοποιώντας όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους, όπως σχήμα, μέγεθος, χρώμα, άνθιση, καρποφορία, άρωμα, σχετιζόμενα άμεσα με τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής.