Ειδήσεις

Σε διαρκή επιφυλακή η Π.Ε. Καρδίτσας για τον κορονοϊό


Το επιχειρησιακό της σχέδιο θέτει σε εφαρμογή η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για την έγκαιρη πρόληψη από τον κορονοϊό και τον περιορισμό της εξάπλωσής του στην περιοχή μας.

Οι προληπτικές δράσεις ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου, με εξειδικευμένα συνεργεία να διενεργούν απολυμάνσεις σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους της Π.Ε. Καρδίτσας.

Σημειώνεται πως στο νομό Καρδίτσας δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα προσβολής από τον κορονοϊό και τα μέτρα λαμβάνονται καθαρά για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εμφάνισής του στην περιοχή.

Είναι γεγονός ότι ο ιός μεταδίδεται διεθνώς ανεξέλεγκτα και πως και στη χώρα μας μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο, εντούτοις στην Π.Ε. Καρδίτσας υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου και συνιστάται ψυχραιμία.

Στο πλαίσιο της απαραίτητης ανάγκης για σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών, πέραν της συνεχούς πληροφόρησης με ανανεωμένα δελτία τύπου, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προεξάρχοντος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Νούσιου διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια σε κεντρικά σημεία της πόλης με οδηγίες πρόληψης που εκδόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για μέτρα πρόληψης, αλλά και το τι πρέπει να κάνει ο καθένας πολίτης ξεχωριστά σε περίπτωση που εμφανίσει κάποια ύποπτα συμπτώματα.

Ο κ. Νούσιος επανέλαβε πως δε χρειάζεται πανικός και τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, έχοντας ανταποκριθεί σε όλες τις συστάσεις.

 

Η σύσταση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις προφυλάξεις για τον κορονοϊό

Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται είναι οι εξής:

– Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

– Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

– Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

– Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

– Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

– Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

– Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

– Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Προηγούμενο άρθρο Αναβάλλονται οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι νέοι των “Οριζόντων” στον αγώνα μπάσκετ ΑΣΚ – Φιλίππου Βέροιας