Ειδήσεις

Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Αδέσποτα Αδιέξοδα


Πολύς θόρυβος επικρατεί το τελευταίο διάστημα για το φλέγον και καλπάζων ζήτημα των αδέσποτων σκύλων, στη Καρδίτσα αλλά και στο Πανελλήνιο ευρύτερα.  Οι άτυποι γάμοι των φιλοζωικών οργανώσεων (+) δημοτικών αρχών ξετυλίγουν  ένα κουβάρι που έχει να παρουσιάσει αρκετές θηλιές και σπάνιους κόμπους!

Οι σπουδαιότεροι απ’ αυτούς είναι:

α) Οι περιβόητες στειρώσεις που πρέπει να γίνονται, μόλις θα συλλαμβάνονται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

β) Οι ηλεκτρονικές σημάνσεις (microchip) για τον εντοπισμό τέως φιλόζωων που τα εγκαταλείπουν, ενώ ταυτόχρονα απειλούνται με πρόστιμα τσουχτερά – σφυρίζοντας όμως το σκοπό της αδιαφορίας και της αμέλειας.

γ) Η διαμόρφωση ειδικών χώρων για την παρακολούθηση, ύστερα από περισυλλογή των ύποπτων σκύλων για λύσσα..!

δ) Η τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων εντός και εκτός των τειχών μιας πόλης ή κωμόπολης.  Και πάει… λέγοντας.

Ωστόσο, όλες οι παραπάνω ενέργειες προϋποθέτουν εθελοντική αλλά και οικονομική ενίσχυση, από εκείνους που δείχνουν περισσότερη ανθρωπιά.

Το πράσινο φως άναψε με τα κονδύλια που πρόκειται να εισπράξει ο εκάστοτε δήμος, αφού πρώτα όμως έχει προβεί στη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης.

(Καθόλου χρονοβόρα υπόθεση).

Κύριο αίτημα κάθε δημοτικής αρχής, όπως διατυπώθηκε, είναι η επιστράτευση όλων των εθελοντών – πολιτών, για την αποκατάσταση της τάξης, πλην σαφώς των δημοτικών υπαλλήλων καθώς θεωρούνται αναρμόδιοι για το καθήκον αυτό.

Βέβαια, εδώ γεννιόνται πολλά ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα: Ο διαχωρισμός των ζωόφιλων, δηλαδή,  αυτών που ανήκουν στη κατηγορία των ιδιοκτητών κατοικίδιων και εκείνων των έξω-κατοικίδιων – αλλά και εκείνων που ξεχωρίζουν τις ράτσες από τα ημίαιμα.
Οι κτηνίατροι, έχουν ρόλο κομπάρσου σε όλο αυτό το έργο, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, κάτι που τους κοστίζει σε χρόνο και κόπο αλλά δίχως αναγνώριση από την πολιτεία.

Ερώτηση: Υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα; Και αν ναι, προς ποια κατεύθυνση οδεύει; Ο καιρός θα δείξει.

Ε ίδωμεν.

 

Του Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη (Συγγραφέας – Ερευνητής)

 

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο Κινηματογράφου στην πόλη της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου